Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studier och praktik utomlands

Som student vid institutionen för språk och litteraturer har du många möjligheter att tillbringa en del av din utbildning utomlands, antingen som utbytesstudent eller som praktikant.

Läs mer om fördelar med att studera utomlands på:
http://studentportal.gu.se/utbytesstudier/studerautomlands/

Erasmusutbyte

Erasmusprogrammet gör det möjligt för dig att läsa tre till tolv månader på ett europeiskt universitet på samma villkor som de inhemska studenterna utan att betala någon studieavgift. Institutionen för språk och litteraturer har idag fyrtio aktiva utbytesavtal med olika universitet inom Europa.

Läs mer om utbytesstudier

Utomeuropeiska utbyten

Du har även möjlighet att åka utanför Europa med våra så kallade bilaterala universitetsavtal. Humanistiska fakulteten har avtal med tre universitet i Japan. Göteborgs universitet har avtal med en rad universitet i utomeuropeiska länder såsom Australien, Japan, Kanada, Kina, Sydafrika och USA.

Läs mer: Universitetsgemensamma utbytesavtal

Utlandsförlagda kurser

Läs språk vid Göteborgs universitet - fast utomlands! Du registreras som student vid vår institution och läser enligt samma kursplan som gäller för de studenter som tar kursen i Göteborg. Vi erbjuder utlandsförlagda kurser inom arabiska, engelska, franska, kinesiska, ryska och spanska.

Läs mer om våra utlandsförlagda kurser

Praktik utomlands

Inom kursen Språk i praktiken har du möjlighet att göra en språkrelaterad praktik under åtta sammanhängande veckor på en arbetsplats som du själv väljer. Du kan självklart välja en praktikplats utomlands!

Läs mer om våra praktikkurser

Fältstudier i ett utvecklingsland

Som student vid Göteborgs universitet kan du söka MFS (Minor Field Studies), ett SIDA-finansierat stipendium för studenter som vill samla material till sitt examensarbete i ett utvecklingsland. Du får möjlighet att under minst åtta veckors fältstudie studera frågor som är relaterade till utvecklingsprocessen i landet

Läs mer om Minor Field Studies

En termin i Tanzania

Du kan studera en termin i Tanzania inom ett Linneaus-Palme-samarbete mellan institutionen för språk och litteraturer (SPL) och institutionen för språk och lingvistik vid Universitetet i Dar es Salaam (UDSM). Utbytet kan omfatta kursstudier vid universitetet eller fältstudier.

Läs mer om utbytesterminen i Tanzania

Studievägledning

Har du frågar om studier eller praktik utomlands? Våra studievägledare hjälper dig gärna! Du hittar ansvarig studievägledare under varje utbytesprogram.

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-09-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?