Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Pedagogiskt pris

Från och med 2013 har fakultetsstyrelserna ansvaret för att utse pedagogiska pristagare vid Göteborgs universitet. Prissumman är på 100 000 kronor oavsett hur många lärare som belönas och pengarna ska gå till pristagarnas förkovran och utveckling.

Medarbetare vid institutionen för språk och litteraturer som har tilldelats Humanistiska fakultetens pedagogiska pris:

2018

Antoaneta Granberg, universitetslektor i slaviska språk, fornkyrkoslaviska. Fakultetsstyrelsens motivering löd:

"Antoaneta Granberg har utfört en flerårig synnerligen uppskattad och framgångsrik lärargärning. Hon har i denna gärning utvecklat en väl fungerande nätbaserad undervisning i ett litet ämne där hon också framgångsrikt har engagerat sina internationella kontakter."

2017

Marcus Nordlund, professor i engelsk litteratur tilldelades priset med motiveringen att han är en oerhört kunnig, engagerad, varm och uttrycksfull lärare, som har den sällsynta förmågan att få ett helt klassrum att glömma allt annat och bara lyssna på honom. Att han får studenterna att känna att de lär i en dialog och hjälper dem att utveckla analytisk skicklighet, ett kritiskt tänkande och kommunikativ förmåga – och att han också får sina kollegor att bli bättre lärare.

Till minne av Marcus Nordlund

Nyhet: Marcus Nordlund får Pedagogiskt pris 2017

2016

Helle Lykke Nielsen, universitetslektor i arabiska tilldelades priset tillsammans med Cathrine Felix, universitetslektor i filosofi, Martin Kaså, unversitetsadjunkt i logik och Rosmari Lillas, universitetslektor i hebreiska med motiveringen att de har utfört en flerårig synnerligen uppskattad och framgångsrik lärargärning.

Priset delas ut officiellt i samband med professorsinstallationen den 28 april 2017.

Mer om Helle Lykke Nielsen

Nyhet: Fyra lärare delar på fakultetens pedagogiska pris

2015

Joseph Trotta tilldelades priset för sitt inspirerande arbete med att lyfta ämnet engelska och för sitt stora och uppskattade engagemang för studenterna. Han har utvecklat kurser om spekulativ fiktion på avancerad nivå som integrerar disciplinerna språk och litteratur. Genom sitt arbete med forskningsprofilen Populärkultur har han lyckats binda samman olika ämnen inom institutionen.

Mer om Joseph Trotta

2015 delades priset av tre universitetslektorer, de andra två var Maia Andréasson, svenska språket och Juan Velasquez, genusvetenskap.

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2018-12-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?