Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärarutbildning

Vid Göteborgs universitet kan du studera till lärare i fyra olika program, förskole- grund-, yrkes- och ämneslärarprogrammet.

Institutionen för språk och litteraturer erbjuder ämnesstudier inom ämneslärarprogrammet i engelska, franska, latin, spanska och tyska. Det finns två inriktningar inom ämneslärarprogrammet, inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 7–9 samt inriktning mot arbete i gymnasieskolan.

Undervisningen i ämnet syftar till att lägga en god grund för dig som vill bli lärare i något av språken. Du kommer att tydligt förbättra din muntliga och skriftliga förmåga och få en djupare inblick i det gällande språkets struktur, litteratur och samhällsliv. Du får genom undervisningen också prov på undervisningsmetoder och språkdidaktik. Under dina studier i språket och litteraturen kommer du också att öka din interkulturella och språkdidaktiska kompetens. Under utbildningen får du också ta del av forskningsrön inom för yrket relevanta områden som litteraturvetenskap, språkvetenskap och språkdidaktik.

Att möta andra kulturer, samhällen och språk är ett sätt för dig som student att få ett jämförande perspektiv och ökad kunskap om internationella förhållanden under din utbildning. Inom lärarutbildningen vid Göteborgs universitet finns en lång tradition av internationellt samarbete.

Du kan även välja att läsa respektive språk som fristående kurs och därefter ansöka till Kompletterande pedagogisk utbildning, KPU.

Jonas Hjert, alumn, lärarutbildning

Ämnesguider

Ämnesstudiernas dag

Lärarutbildningsbroschyr

Bli lärare hösten 2016 våren 2017, läs pdf

Beställ hem broschyrern Bli lärare i brevlådan gratis

Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU)

Lärarutbildning för dig som redan har ämnesstudier.

Stipendier för lärarstudenter

Adlerbertska stiftelserna utlyser varje vår medel som kan sökas av lärarstudenter för
1. internationalisering
2. (privat)ekonomiska skäl

Du hittar ansökningsblankett och information på: http://lun.gu.se/student/stipendie

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-09-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?