Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tyska - grundnivå

Vi erbjuder dig stor frihet i ditt val av kurser inom ämnet tyska. Du kan välja att läsa kurser campus och på nät, heltid, halvfart eller kvartsfart. Du väljer själv takten på din utbildning.

Du kan också välja att läsa tyska inom ramen för institutionens Internationella språkprogram eller läsa tyska som fristående kurs. Nedan har vi satt samman en rekommenderad studiegång för hur du kan nå filosofie kandidatexamen med tyska som huvudområde.

Du kan även kombinera våra kvartsfartskurser till att ge dig de färdigheter och kunskaper som du själv tycker att du mest behöver eller vill ha. På så sätt kan du skapa en unik profil som kan passa både dina intressen och en tänkt framtida arbetsmarknad. Om du väljer att läsa tyska som fristående kurs, så innebär det att du måste söka kurser inför varje termin.

Det finns dock vissa krav som måste vara uppfyllda för att du ska kunna ansöka om en filosofie kandidatexamen med tyska som huvudområde. Du behöver läsa totalt 180 högskolepoäng och av dessa 180 ska du läsa 90 högskolepoäng i ämnet tyska, varav 15 högskolepoäng ska bestå av en uppsats. Se rekommenderad studiegång nedan.

Övriga 90 högskolepoäng behöver inte ligga inom ämnet tyska utan kan bestå av kurser från andra ämnen, som får tillgodoräknas inom en kandidatexamen.

Om du känner dig osäker kring din studiegång, till exempel om en kurs kan ingå i en kandidatexamen eller liknande, så kan du alltid boka ett samtal med din studievägledare för att diskutera vad som är lämpligt att kombinera utifrån dina intressen och det du tänker dig för framtiden.

Studiegång för kandidatexamen i tyska

Studiegång för kandidatexamen i tyska (pdf)

studiegång kandidatexamen tyska

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-06-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?