Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Latin - grundnivå

På grundnivå lär du dig latinets grundläggande språkliga strukturer och tränar dig i att översätta, tolka och analysera latinska texter från främst antiken, men också från medeltiden och senare historiska perioder. Du får insikter i grammatik generellt och förbättrar din förståelse av de moderna språkens ordförråd. Du läser också om den latinska litteraturens historia och utveckling och om hur latinet fungerat som kulturbärare genom historien, studerar olika metoder som tillämpas inom dagens forskning i klassiska språk och får via seminarier inblick i den forskning som bedrivs i klassiska språk vid GU idag. Grundkursen på 30 hp kan i sin helhet läsas antingen som campuskurs eller via nätbaserad distansundervisning.

Latin erbjuds vid Göteborgs universitet till och med forskarutbildning. Grundkursen kan byggas på med fortsättnings- och fördjupningskurser upp till kandidatexamen och därefter leda vidare till avancerad nivå. Studiet av latinska originaltexter står hela tiden i centrum. Förutom själva språkfärdigheten i latin skaffar du dig en rad generella färdigheter. Du tränas i att analysera och jämföra språkliga strukturer, i översättningsteknik, texttolkning och kritisk analys av andras översättningar och tolkningar.

Det tvärvetenskapliga kandidatprogrammet Liberal arts finner du vid institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori.

Studiegång för kandidatexamen i latin

Studiegång för kandidatexamen i latin (pdf)

studiegång kandidatexamen latin

Sommargrammatik

Behöver du fräscha upp grammatikkunskaperna inför höstens språkstudier?

Möt Love, latinstudent

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-05-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?