Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kinesiska - grundnivå

På grundnivå kan du läsa kinesiska i fem terminer. Syftet med grundkursen, som du läser första terminen, är att ge elementära insikter i den moderna standardkinesiskans grammatiska och fonologiska struktur, kännedom om ca 500 skrivtecken och ett godtagbart uttal. Den ger förmåga att läsa enklare övningstexter samt viss förmåga att tala kinesiska. Även under andra terminen ligger fokus på språkfärdighet, att prata, lyssna och skriva, parallellt med kurser om Kina idag och Kinas historia.

Andra året fortsätter du med mer avancerad läsning, skrivning och hörförståelse, och tillbringar större delen av termin fyra vid Fudan University i Shanghai. Du läser också om kinesisk litteratur och idéhistoria och får grunderna i klassisk kinesiska. Termin fem arbetar du huvudsakligen med din kandidatuppsats. För att ta ut en kandidatexamen med kinesiska som huvudområde behöver du ytterligare 30 hp i något ämne.

Studiegång för kandidatexamen i kinesiska

Studiegång för kandidatexamen i kinesiska (pdf)

studiegång kandidatexamen kinesiska

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-05-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?