Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kinesiska - grundnivå

På grundnivå kan du läsa kinesiska i fem terminer. Syftet med grundkursen, som du läser första terminen, är att ge elementära insikter i den moderna standardkinesiskans grammatiska och fonologiska struktur, kännedom om ca 500 skrivtecken och ett godtagbart uttal. Den ger förmåga att läsa enklare övningstexter samt viss förmåga att tala kinesiska. Även under andra terminen ligger fokus på språkfärdighet, att prata, lyssna och skriva, parallellt med kurser om Kina idag och Kinas historia.

Andra året fortsätter du med mer avancerad läsning, skrivning och hörförståelse, och har möjlighet att läsa termin 3 vid något av våra partneruniversitet i Kina (se nedan för mer information). Du läser också om kinesisk litteratur och idéhistoria och får grunderna i klassisk kinesiska. Termin fem kommer du förutom studierna i språket även läsa kurser om film och propaganda i Kina. Sista terminen avslutar du med en kandidatuppsats.

Studiegång för kandidatexamen i kinesiska

Studiegång för kandidatexamen i kinesiska (pdf)

 

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2020-01-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?