Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Japanska - grundnivå

Våra kurser i japanska ger dig gedigna kunskaper i den moderna japanskans skriftsystem och formlära, praktisk språkfärdighet samt grundläggande kunskaper i Japans historia, samhällsliv och kultur. Inledningsvis ges en kurs i språkvetenskapliga elementa, i vilken den japanska formläran jämförs med den svenska.

Från och med andra året läggs tyngdpunkten i utbildningen på att uppöva läsförmågan samt att skriva vetenskapliga uppsatser. Kurserna innehåller även översättningsövningar. Inom ramen för kandidatkursen ingår läsning av språkvetenskapliga texter på japanska samt moment som förbereder studenterna inför skrivandet av examensarbetet.

Nivågraderingen för uppnådd språkfärdighet har i görligaste mån integrerats med den för CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) och JLPT (Japanese Language Proficiency Test).

Studenter i ämnet japanska har möjlighet att ansöka om utbytesstudier i Japan. Vid ansökan sker ett urval av de sökande. För information om utbytesstudier se:
https://studentportal.gu.se/minastudier/sprak/utomlands/utbytesstudier

Studiegång för kandidatexamen i japanska

Studiegång för kandidatexamen i japanska (pdf)

studiegång kandidatexamen japanska

Läs mer om rekommenderade alternativa studiegångar

 

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-06-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?