Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Japanska - grundnivå

Våra kurser i japanska ger dig gedigna kunskaper i den moderna japanskans skriftsystem och formlära, praktisk språkfärdighet samt grundläggande kunskaper i Japans historia, samhällsliv och kultur. Skriftsystemet är främmande för nybörjare och kräver övning. Inledningsvis ges en kurs i språkvetenskapliga elementa, i vilken den japanska formläran jämförs med den svenska.

Inom ramen för kandidakursen introduceras de studerande till den äldre, litterära japanskans formlära samt sino-japanska texter (klassisk kinesiska, litterära texter). Kurserna innehåller även översättningsövningar. Från och med andra året läggs tyngdpunkten av utbildningen på att uppöva läsförmågan samt att skriva vetenskapliga uppsatser.

Nivågraderingen för uppnådd språkfärdighet har i görligaste mån integrerats med den för CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) och JLPT (Japanese Language Proficiency Test).

Studiegång för kandidatexamen i japanska

Öppna bilden i nytt fönster

Läs mer om rekommenderade alternativa studiegångar

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2018-02-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?