Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Japanska - grundnivå

Våra kurser i japanska ger dig gedigna kunskaper i den moderna japanskans skriftsystem och formlära, praktisk språkfärdighet samt grundläggande kunskaper i Japans historia, samhällsliv och kultur. Skriftsystemet är främmande för nybörjare och kräver övning. Inledningsvis ges en kurs i språkvetenskapliga elementa, i vilken den japanska formläran jämförs med den svenska.

Från och med andra året läggs tyngdpunkten i utbildningen på att uppöva läsförmågan samt att skriva vetenskapliga uppsatser. Inom ramen för kandidatkursen introduceras sedan de studerande till den äldre, litterära japanskans formlära samt sino-japanska texter (klassisk kinesiska, litterära texter). Kurserna innehåller även översättningsövningar.

Nivågraderingen för uppnådd språkfärdighet har i görligaste mån integrerats med den för CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) och JLPT (Japanese Language Proficiency Test).

 

Studiegång för kandidatexamen i japanska

Öppna bilden i nytt fönster

Läs mer om rekommenderade alternativa studiegångar

 

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2018-04-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?