Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Franska - grundnivå

Inom grundutbildningens olika kurser ger vi dig tillfälle att förvärva både en god språkfärdighet i tal och skrift och gedigna kunskaper om kultur och språk. Inom vårt kursutbud behandlas såväl fransk politik, ekonomi, historia och kultur som skönlitteratur och litteraturhistoria - och här beaktas även den utanför Frankrikes gränser belägna s.k. fransktalande världen. Men i utbudet ingår också ett studium av det mänskliga språket i allmänhet och franskan och dess lexikon och regelsystem i synnerhet, både i ett nutida och i ett historiskt perspektiv.

Goda möjligheter finns att tillgodose olika typer av individuella intressen och behov.

Vi erbjuder ett traditionellt basutbud bestående av kurser på grundnivå, fortsättningsnivå och fördjupningsnivå. Samtliga kurser inom basutbudet kan läsas på hel- och halvfart, campus och distans. Grundkursen i franska ges även varje termin i en variant där huvuddelen av terminen läses vid vårt partneruniversitet i Lyon. Som student hos oss har du också stora möjligheter att tillbringa en termin i Frankrike genom något av våra Erasmusavtal. Utöver basutbudet erbjuder vi även två sommarkurser på distans.

Studiegång för kandidatexamen i franska

Studiegång för kandidatexamen i franska (pdf)

studiegång kandidatexamen i franska

Franska i Lyon

Vill du tillbringa en termin eller ett år i Frankrike och ändå få högskolepoäng i Sverige?

Genom ett samarbete mellan Göteborgs universitet och universitetet Lyon-Lumière 2 kan du nu läsa Franska: grundkurs, 30 hp, i Lyon.

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-05-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?