Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Läs engelska i Brighton

Vill du studera engelska i ett engelsktalande land? Då kan du läsa engelska vid Göteborgs universitet i Brighton!

Du behöver inte ha läst vid universitetet tidigare för att kunna söka. Förkunskapskraven är desamma för studier i engelska i Göteborg, med skillnaden att du läser vid University of Sussex och bor i Brighton. Du kan alltså söka vår grundkurs direkt efter gymnasiet om du har godkänt i engelska 6.
Grund- och fortsättningskursen bildar egna grupper, så de flesta av dina studiekamrater kommer från Sverige medan fördjupningskurserna läses tillsammans med studenter från hela världen på University of Sussex.

När du blir antagen till någon av kurserna kommer du att bli kontaktad från Brighton med information om studierna och boende. I den kontakten ombeds du bekräfta ännu en gång att du tänker ta din plats i anspråk, så du behöver alltså svara både på antagning.se och på den förfrågan du får direkt från Brighton. All undervisning sker i Brighton, det är inte någon start eller avslutning i Göteborg.

Ansökan

Du söker som vanligt via www.antagning.se, men väljer alternativet ”Ort: Storbritannien”. Det är ganska stor konkurrens om platserna och det går inte att göra en sen anmälan utan du behöver göra din ansökan innan 15 april för studier på hösten och innan 15 oktober för studier på våren.

Du kan hitta statistik på antagningspoäng på denna länk: http://statistik.uhr.se/ De anmälningskoder som slutar på ”1” är de kurser som går i Brighton. Kurserna startar både höst och vår.

Försäkring

När du studerar i Brighton omfattas du av Kammarkollegiets studentförsäkring. När du kommer på plats i Brighton kommer du att få ett försäkringskort som säger att du omfattas av denna försäkring och som har kontaktuppgifter för dig om något skulle inträffa. Det är viktigt att du känner till vad försäkringen omfattar och att du ser över din egen hemförsäkring.

Läs på Kammarkollegiets sida för att se vad studentförsäkringen gäller.

Studentliv i Brighton

University of Sussex har en mycket aktiv Studentkår med flera Societies och Sport clubs för olika intressen, så det finns många tillfällen att träffa studenter från hela världen och utveckla din användning av engelska i flera sammanhang även på fritiden. Ta tillvara på din tid i Brighton och ta alla möjligheter att utveckla dina kunskaper i engelska.

Läs mer: http://www.sussexstudent.com/societies

Läs vad våra studenter tycker!

Här invid kan du läsa om vad några av våra tidigare studenter tyckte om sina studier i Brighton, du får också en del tips från dem om du är nyfiken på att söka dig dit.

Vill du få kontakt med någon av de studenter som läser i Brighton när du gör din ansökan? Ta kontakt med studievägledaren i engelska så förmedlas e-postadresser till de som är i Brighton den terminen. På så sätt kan du få värdefulla tips både om studierna, men även om boende och levnadsomkostnader.

Läs mer om vår filial vid University of Sussex i Brighton
 

Studentperspektiv

Läs vad studenterna tycker om våra engelskkurser i Brighton:

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2018-11-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?