Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Engelska - grundnivå

På Göteborgs universitet finns en stor frihet att studera kurser i ämnet engelska. Kurserna är inte paketerade i ett färdigt program, men det finns en rekommenderad studiegång för att nå en filosofie kandidatexamen i ämnet engelska som du kan se på bilden nedan. Genom att själv kombinera kurser i engelska med andra kurser kan du skapa en unik profil som kan passa både dina intressen och en tänkt framtida arbetsmarknad. Det innebär att du behöver söka kurser inför varje termin.

En kandidatexamen i engelska vid SPL omfattar 180 högskolepoäng, varav 90 högskolepoäng inom engelska. Dessa 90 hp skall omfatta grundkurs 30 hp, fortsättningskurs 30 hp samt fördjupningskurs 15 hp och en uppsats 15 hp. Du kan se den rekommenderade studiegången på bilden nedan.

Övriga 90 hp kan alltså vara vilket ämne som helst. Du kan alltid boka ett samtal med studievägledaren för att diskutera vad som är lämpligt att kombinera med utifrån dina intressen och det du tänker dig för framtiden.

Se våra studentintervjuer längre ner på sidan! 

Läs engelska i England

Studiegång för kandidatexamen i engelska

Studiegång för kandidatexamen i engelska (pdf)

studiegång kandidatexamen i engelska

 

Träffa Mohammad som läser grundkurs i engelska

Intervju med Mohammad Nehmee som går grundkurs i engelska.

Möt Sandra som studerar fördjupningskurs i engelska!

Intervju med Sandra som går fördjupningskurs i engelska.

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-05-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?