Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arabiska - grundnivå

Att lära sig det arabiska språkets struktur tar två terminer. Under första terminen lär du dig det arabiska alfabetet, uttalet av språkljuden, ett litet ordförråd och de första grunderna för hur man bildar ord och meningar. Du får också lära dig grammatisk terminologi och teori. Studiernas fokus ligger på läsfärdighet och hörförståelse, men skriv- och talövningar ingår också. Mycket av kurslitteraturen är på engelska.

Andra terminen bygger på den första och är upplagd på samma sätt. Målet är att du efter denna termin med lexikonets hjälp på egen hand ska kunna klara obearbetade prosatexter av enklare slag. Därutöver läser du också moment som handlar om arabländernas historia och litteratur, både förr och nu.

Tredje terminen kan antingen läsas utomlands vid ett arabiskt språkinstitut eller på campus i Göteborg (med begränsad undervisning). Fjärde terminen studerar du modern arabisk prosa och stilistik, vetenskaplig teori och metod och skriver din kandidatuppsats.

Läs arabiska i Jordanien

Studiegång för kandidatexamen i arabiska

Öppna bilden i nytt fönster


Läs mer om rekommenderade alternativa studiegångar

 

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-02-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?