Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Antik grekiska - grundnivå

På grundkursen i antik grekiska lär du dig läsa och förstå grekiskspråkiga texter, men du lär dig inte tala grekiska. Fokus är klassisk (antik) grekiska och inte den nygrekiska som talas idag. I grundkursen lär du dig språket från början med hjälp av en nybörjarbok. Redan under andra halvan av grundkursen får du läsa en historisk text, Xenofons Anabasis, och en kort dialog av Platon i original. Institutionen erbjuder grundkursen både som campusförlagd kurs och som nätbaserad distanskurs.

På fortsättnings- och fördjupningskurserna bygger du på med nya författare och genrer: Homeros, arkaisk lyrik, tragedi, Herodotos och Nya Testamentet. Studiet av grekiska texter står hela tiden i centrum, men några korta orienteringskurser om grekisk historia, filosofi och litteraturhistoria ingår också. På fortsättningskursen får du öva översättning till grekiska. Förutom själva skriftliga språkfärdigheten i antik grekiska lär du dig mycket om översättning och texttolkning generellt.

Det tvärvetenskapliga kandidatprogrammet Liberal arts finner du vid institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori.

Studiegång för kandidatexamen i antik grekiska

Studiegång för kandidatexamen i antik grekiska (pdf)

studiegång kandidatexamen grekiska

Mer information om våra kurser i antik grekiska på grundnivå hittar du genom att följa länkarna till höger på denna sida. (På vissa mobila enheter syns länkarna här nedanför istället.)

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-05-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://sprak.gu.se/utbildning/grundniva/antik-grekiska/
Utskriftsdatum: 2020-02-25