Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Afrikanska språk - grundnivå

Afrikanska språk erbjuder mestadels kurser på avancerad nivå. Den nätbaserade grundkursen Språk och samhälle i Afrika (AF1100) är en översiktskurs som ger en generell bild av den sociolingvistiska situationen i Afrika. Kursen belyser den mångspråkiga verkligheten i dagens Afrika men behandlar även nutida språkpolitik samt historiska processer. Kursen utgörs av nätdiskussioner med andra kursdeltagare och examineras genom en hemtenta. Kursen riktar sig till alla, både yrkesverksamma och studenter inom andra ämnen.

Nyhet vårterminen 2018

Nu startar vi en introduktionskurs i swahili (kurskod AF1110, 7.5 hp). Kursen riktar sig till dig som vill lära dig ett språk på frammarsch och är nyfiken på den språkliga situationen i Östafrika.

Introduktionskurs i swahili (länk till kurskatalogen där du kan läsa mer och anmäla dig)

Swahili är ett mycket utbrett språk som används dagligen av mellan 50 och 100 miljoner människor i Östafrika och övriga världen. Språket är ett lysande exempel på Afrikas språkliga mångfald - det tillhör bantuspråksfamiljen, men har en mängd ord från arabiska och andra språk som lånats in under hundratals år av kontakt. Swahili talas i några av världens snabbast växande ekonomier och ökar därmed i betydelse i världen.

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-09-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?