Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Latin - avancerad nivå

För att läsa latin på avancerad nivå krävs att du har godkänt resultat på kurser i en omfattning av 180 högskolepoäng. 90 av dessa poäng ska vara på kandidatnivå inom huvudområdet latin. Motsvarande utbildning t ex från ett annat land kan också ge behörighet.

Kurserna på avancerad nivå har i första hand fokus på textläsning, både prosa och poesi, från olika epoker. Dessutom ingår en introduktion i ett par centrala vetenskapsområden inom den klassiska filologin. Det finns också möjlighet att ta in specialkurser, till exempel i epigrafik, i utbildningen. Vid Svenska institutet i Rom erbjuds regelbundet kurser på avancerad nivå som kan passas in i en magisterutbildning.

För att få ut en magisterexamen skall du skriva ett examensarbete på 15 hp. Det råder stor valfrihet när det gäller val av uppsatsämne. Du har också goda möjligheter att själv välja inriktning på ditt textstudium i en av delkurserna. För att få ut en magisterexamen får du komplettera med 15 poäng från valfritt område. Om du planerar att gå vidare till en forskarutbildning i latin kan du till exempel välja att läsa antik grekiska som valfri kurs i din magisterexamen.

Studiegång för magisterexamen i latin

Studiegång för magisterexamen i latin (pdf)

Studiegång för magisterexamen i latin

Latin vid annan institution på Göteborgs universitet

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Masterprogrammet Antik och medeltida filosofi och klassisk filologi

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-05-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?