Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Engelska - avancerad nivå

För att nå en Masterexamen så finns det en rekommenderad studieplan, men inget färdigt program du kan ansöka till. Det innebär att du måste söka kurser inför varje termin och det är viktigt att du noterar att alla kurser inte ges varje termin på avancerad nivå, så ta med det i din planering.

Du behöver ha en filosofie kandidatexamen i ämnet engelska inklusive en uppsats på 15 hp för att vara behörig att antas till studier på avancerad nivå.

Du ser på nedanstående bild hur du kan söka dina kurser för att nå endera en magister- eller en masterexamen i engelska med inriktning lingvistik eller litteratur. En examen på avancerad nivå gör dig behörig att ansöka till forskarutbildning.

Du kan alltid boka ett samtal med studievägledaren för att diskutera vad som är lämpligt att kombinera med utifrån dina intressen och det du tänker dig för framtiden.

Studiegång för masterexamen i engelska

Se rekommenderad studiegång (på engelska) för masterexamen för literär respektive språklig inriktning på den engelska versionen av den här sidan.

Magister/masterexamen i engelska via programmet Språk och interkulturell kommunikation (120 hp)

Det går att ta ut en magister/masterexamen med engelska som huvudområde via institutionens magister/masterprogram, Språk och interkulturell kommunikation (120 hp). För att söka till Språk och interkulturell kommunikation krävs kandidatexamen och reell kompetens i engelska. Se utbildningsplan för programmet Språk och interkulturell kommunikation (pdf)

Studiegång för magister- och masterexamen i engelska inom ramen för SIK (pdf)

 

Studentintervju

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-12-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?