Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arabiska - avancerad nivå

Efter kandidatexamen i arabiska (behörighetskrav) kan du fortsätta fördjupa dina kunskaper på avancerad nivå och ta en magister och/eller masterexamen i arabiska.

Du mixar då kurser specifika för ämnet arabiska med magister- och masterkurser ur fakultetens gemensamma utbud. Beroende på om din inriktning är litterär eller lingvistisk kan utbildningens innehåll och utseende variera.

På avancerad nivå är förmågan till självstudier och egna initiativ ännu viktigare än på grundnivå. En eller två stora uppsatser utgör kärnan i utbildningen.

Studiegång för magisterexamen i arabiska

Studiegång för magisterexamen i arabiska (pdf)

Magister/masterexamen via programmet Språk och interkulturell kommunikation

Det går att ta ut en magister/masterexamen med arabiska som huvudämne via institutionens magister/masterprogram, Språk och interkulturell kommunikation (120 hp). För att söka till Språk och interkulturell kommunikation krävs kandidatexamen och reell kompetens i arabiska. Se utbildningsplan för programmet Språk och interkulturell kommunikation (pdf)

Studiegång för magister- och masterexamen i arabiska inom ramen för SIK (pdf)

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-05-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?