Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning inom språk, litteratur och kultur

Språkstudier för dig

Våra utbildningar riktar sig till dig som är intresserad av språk, litteratur och kultur, och det finns kurser både om du vill lära dig ett nytt språk från grunden och om du vill fortsätta dina studier från gymnasiet.

Kurserna på grundnivån omfattar bland annat språkfärdighet, språkvetenskap, litteraturvetenskap, samt kultur- och områdesstudier. Du kan läsa dem inom Internationella språkprogrammet och som fristående kurser. På de högre nivåerna blir innehållet stegvis mer fördjupat och specialiserat.

Tretton ämnen, tre nivåer

Vi erbjuder utbildningar inom språkämnen på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Dessutom har vi praktikkurser och språkövergripande kurser.

Läs mer om de kurser vi ger inom respektive ämne: i lärplattformen Canvas hittar du schema, litteraturlista och kursplan.

Våra språkämnen

Praktikkurser och språkövergripande kurser

Studentportalen; våra kurser i lärplattformen Canvas

Studera utomlands

Är du intresserad av att läsa ett språk i det land där det talas? Vi har många kontakter vid utländska universitet och kan därför erbjuda dig olika möjligheter att studera utomlands.

Studier och praktik utomlands

Studentintervju: Hanna Berg om utbytestermin i Amman

Program

Vi erbjuder program som gör dig väl förberedd för ett yrkesliv i ett internationellt, mångkulturellt och flerspråkigt sammanhang. Några av våra ämnen ingår också i lärarutbildningen vid Göteborgs universitet.

Vidareutbildning

Du som redan är yrkesverksam kanske vill fördjupa dina kunskaper. Vi har många fristående kurser som ges på kvartsfart och på så sätt passar som fortbildning eller kompetensutveckling vid sidan av ett heltidsarbete.

Kompetensutveckling för redan yrkesverksamma

Ansökan

Sök till våra kurser och program via www.antagning.se

Vill du veta mer?

Hur är det att vara student vid institutionen för språk och litteraturer? Här har vi samlat information som du kommer att ha nytta av:

Student vid institutionen

Har du inte studerat på universitet tidigare?

Kontakta gärna våra studievägledare om det är något du undrar över!

https://sprak.gu.se/kontakta-oss/studievagledning
 

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-11-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://sprak.gu.se/utbildning/?languageId=100000&disableRedirect=true&returnUrl=http%3A%2F%2Fsprak.gu.se%2Fenglish%2Feducation%2F%3FlanguageId%3D100001
Utskriftsdatum: 2020-08-12