Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning

Välkommen till institutionen för språk och litteraturer!

Vi erbjuder utbildningar inom språkämnen på tre olika nivåer: grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Dessutom har vi praktikkurser och språkövergripande kurser.

Sök till våra kurser och program via www.antagning.se

Våra utbildningar riktar sig till dig som är intresserad av språk och litteratur och det finns kurser både om du vill lära dig ett nytt språk från grunden och om du vill fortsätta dina studier från gymnasiet. Kurserna på grundnivån omfattar bland annat språkfärdighet, språkvetenskap, litteraturvetenskap, samt kultur- och områdesstudier. Du kan läsa dem inom Internationella språkprogrammet och som fristående kurser. På de högre nivåerna blir innehållet stegvis mer fördjupat och specialiserat.

Eftersom vi är en språkinstitution så har vi förstås många kontakter vid utländska universitet och erbjuder våra studenter olika möjligheter att studera utomlands.

Vi har även lärarutbildning och översättarutbildning och programmet Språk och interkulturell kommunikation. Dessutom erbjuder vi kompetensutveckling för redan yrkesverksamma som vill utveckla sina språkkunskaper.

Om du klickar på länken så får du veta mer om hur det är att vara student vid institutionen. Du kan även kontakta våra studievägledare.

I menyn på den här sidan hittar du information om våra ämnen på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Om du vill veta mer specifikt om vilka kurser vi ger och om innehållet i dem, klicka på länken till GUL:

På de öppna sidorna i GUL (Göteborgs Universitets Lärplattform) hittar du schema, litteraturlista, kursplan och annan information om våra kurser (länk till GUL).

Informationsblad, GUL

Studentperspektiv: intervju med Hanna Berg om utbytesterminen i Amman

 

Var talas språken vi undervisar?Öppna bilden i nytt fönster

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2018-11-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?