Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildningssamverkan

Nordiskt masterprogram

Ett samarbete mellan Linnéuniversitetet, Högskolan i Østfold, Norge och Göteborgs universitet.

Antik grekiska och latin

Vi samverkar med NTNU i Trondheim om en masterprogram i ”klassiske fag”, med fördjupning i antingen antik grekiska eller latin. Studenter på programmet läser delkurser vid Göteborgs universitet eller King’s College, London, som en del av programmets internationalisering. Se vidare http://www.ntnu.no/studier/mklas/om.

Engelska

Inom engelska har vi bred erfarenhet av uppdragsutbildning. Under flera år har vi bedrivit kurser i muntlig och skriflig presentation på engelska och vetenskapligt skrivande på engelska för GU-anställda där deltagarnas egen textproduktion/arbetssituation används som utgångspunkt. Vi skräddarsyr även kurser för specifika behov.

Vårt väletablerade samarbete med Handelshögskolan inkluderar obligatorisk diagnostisk testning av samtliga studerande på ekonomprogrammet.

I inriktning Engelska inom Lärarprogrammet arbetar vi både med den praktiska språkförmågan och teoretiska kunskaper om språkets struktur och funktioner. Vi läser litteratur för och om ungdomar, tränar analys av skönlitteratur, studerar teorier kring språkinlärning och språkundervisning samt relevanta styrdokument för skolundervisningen. Studenterna deltar i verksamheten på en VFU-skola.

Japanska

Utbyte finns med följande universitet i Japan: Keio, Kochi, Osaka,Tokyo Gakugei och Waseda genom universitetsavtal samt International Christian University och Kansai Gaidai genom fakultetsavtal. Dessutom erbjuds utbytesplatser på Akita International University.

Tyska

Ämnet tyska ingår i ekonomprogrammet, lärarutbildningen och översättarprogrammet. Tyska har även samarbete med Hvitfeldtska gymnasiet, där elever som går steg 7 har möjlighet att tillgodoräkna sig högskolepoäng genom tentamen och samverkan gällande kursmål och litteratur.

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-04-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?