Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Populärvetenskapliga evenemang

Våra forskare och lärare är aktiva inom en rad återkommande populärvetenskapliga evenemang i Göteborg, både som deltagare och organisatörer.

Grammatikfestivalen

Årligen i mars

http://svenska.gu.se/samverkan/grammatikfestivalen

Sedan 2009 anordnar Göteborgs universitet den årliga Grammatikfestivalen, en heldag med spännande föreläsningar om språk och grammatik, för alla som sysslar med eller är intresserade av grammatik. Grammatikfestivalen är Göteborgs bidrag till den nationella Grammatikdagen. Institutionen för språk och litteraturer deltar aktivt i festivalens organisation och har under åren bidragit med en rad föreläsningar.

Vetenskapsfestivalen

Årligen i april/maj

http://vetenskapsfestivalen.se

Den internationella Vetenskapsfestivalen i Göteborg är Sveriges största kunskapsfest och ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang. Varje vår invaderar Vetenskapsfestivalen stan med massor av aktiviteter. Institutionens medarbetare har under åren bidragit till Vetenskapsfestivalen med föreläsningar i paneler och workshops.

Bokmässan

Årligen i september

http://www.bokmassan.se

Bokmässan är Nordens största mötesplats för bok- och biblioteksbranschen. Våra medarbetare brukar delta i några av de många seminarierna på mässan med föreläsningar om sin forskning. Hösten 2016 hade institutionen en egen monter på bokmässan tillsammans med institutionen för litteratur, idéhistoria och religion.

Forskarfredag

Årligen i september

http://www.forskarfredag.se

Den sista fredagen i september är utlyst som Researchers’ Night av EU-kommissionen. Runt om i hela Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter där allmänheten träffar forskare och får se hur spännande och vardagsnära forskning kan vara.

Näckrostimmen och näckroskvarten

Seminarieserie på vår- och höstterminer

http://www.ub.gu.se/aktuellt

Göteborgs humanistiska universitetsbibliotek har varje termin en öppen föreläsningsserie i samarbete med Konstnärliga fakulteten och Humanistiska fakulteten. Näckrostimmen är längre kvällsföreläsningar på en timme medan Näckroskvarten är korta lunchföreläsningar på Humanistiska biblioteket.

Kontaktinformation

Jelaine Legaspi, kommunikatör

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Lundgrensgatan 1B, rum E436

Telefon:
0031-786 2079

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2018-10-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?