Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Institutionen i media

2019


Den 18 maj sände KBC Nairobi (Kenya Broadcasting Corp.) i programmet "Ramani ya Kiswahili" (The Swahili map) en intervju med Karsten Legère i Dar es Salaam från den 11 maj. I intervjun besvarade Karsten frågor om utvecklingen av swahili i Tanzania och hans personliga bidrag som professor vid Institutionen för Swahili av Dar es Salaams universitetet.


"Humanisterna finns överallt – men vem har tid att lyssna?"

Anna Blennows inlägg 1 april i humanioradebatten som pågår i Dagens Nyheter:
https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/anna-blennow-humanisterna-finns-overallt-men-vem-har-tid-att-lyssna


Guidebokens framtid - hur hotad är den?

"Är guideboken som genre på väg att fasas ut? Har Parisguiden i fickformat ersatts av en smartphone? Eller är tvärtom behovet av resevägledning extra stort nu, när informationsmängden är oöverskådlig?"

Lördagen den 16 mars medverkade Anna Blennow i Lundströms Bokradio i P1 och pratade om guideböcker och reselitteratur tillsammans med Per J Andersson, redaktör på tidskriften Vagabond, och programledaren Marie Lundström.

https://sverigesradio.se/avsnitt/1253373


Översättarprogrammet vid Göteborgs universitet: tradition och förnyelse

"Mitt i det rådande byggkaoset vid Humanisten bakom Götaplatsen i Göteborg bänkade sig ett dussintal studenter den fjärde september förra året för att få information om det program de nu äntligen kunde börja på. Entusiasmen var stor, både bland personalen och studenterna, varav vissa hade väntat i två år på att få börja sina studier..."

I Facköversättaren nr 1 2019 (sid 6-7).

Läs hela arktikeln, skriven av Elisabeth Bladh.


Den gränslöse Alexander

"Han är ädel och rättvis, grym och högmodig, flyger mot himlen och dyker i världshaven. I 2300 år har Alexander den store inspirerat till de märkvärdigaste historier i både öst och väst. Nu finns en samlingsvolym som redogör för den viktigaste källan till skrönorna om den makedonske erövraren - Alexanderromanen."

Intervju i GU journalen nr 1 2019 med Gunhild Vidén och Karin Hult, redaktörer för Alexanderlegenderna i tid och rum, Alexander den stores gränslösa historia.

https://issuu.com/universityofgothenburg/docs/gu-journalen1-2019/31


Upprop för kanadensare gripna i Kina

Fredrik Fällman medverkade onsdag 29/1 i Studio Ett i P1 och pratade (tillsammans med Jerker Hellström från FOI) om ett upprop han skrivit under för kanadensare gripna i Kina, och de större konsekvenserna av Kinas agerande i relation till konflikten runt företaget Huawei och dess finansdirektör som gripits i Kanada och som begärts utlämnad till USA.
Länk till Studio Ett, inslaget börjar vid 1:15 (1 timme 15 minuter): https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1226836?programid=1637

Fredrik Fällman är också kort citerad i Dagens Nyheter den 30/1, i samma fråga: https://www.dn.se/nyheter/varlden/huaweis-nyckelroll-i-konflikten-mellan-usa-och-kina/


Översättarutbildningen uppmärksammades i en notis i SFÖs branschtidning Facköversättaren 2018, nr 4 sid. 15 https://sfoe.se/wp-content/uploads/fackoversattaren_2018_4.pdf


I SFÖs branschtidning Facköversättaren 2018, nr 4 på sid. 21 skriver Maria Andersson om Hieronymusdagsfirandet som anordnades i höstas på institutionen. https://sfoe.se/wp-content/uploads/fackoversattaren_2018_4.pdf


Wadau wataka Kiswahili kiuzwe duniani kama bidhaa - Mwananchi

Artikel och bild i Mwananchi den 15 januari 2019 om de två Swahilikonferenserna i Zanzibar i december där Karsten Legére deltog (se nyhetsbrev nr 1 2019): https://www.mwananchi.co.tz/habari/Kitaifa/Wadau--wataka-Kiswahili-k/1597296-4935516-xi4fauz/index.html


2018


Exalumno y actual doctor en Filosofía y Letras expone sobre teatro chileno del siglo XIX

“Las historias, las costumbres y los valores nacionales en el teatro chileno entre 1810 y 1879”, fue el nombre de la conferencia que impartió el exalumno y Dr. Eduardo Jiménez Tornatore de la Universidad de Gotemburgo, Suecia, ante académicos y estudiantes de la carrera de Bibliotecología y Pedagogía en Castellano.

Artikel publicerad på universitetet i Playa Anchas (i Valparaiso) webbplats i december 2018: https://www.upla.cl/noticias/2018/12/17/exalumno-y-actual-doctor-en-filosofia-y-letras-expone-sobre-teatro-chileno-del-siglo-xix/


Alexanderlegenderna i tid och rum

OBS i P1 hade ett inslag om boken Alexanderlegenderna i tid och rum den 6 december. Ett antal av institutionens medarbetare och emeriti medverkar i boken: Antoaneta Granberg, Martin Hellström, Karin Hult, Folke Josefsson, Jan Retsö, Ingmar Söhrman, Gunhild Vidén.
Länk finns här: https://sverigesradio.se/avsnitt/1212034


Arabiska sexmanualer

Tisdag 13 november kl 14 berättar Pernilla Myrne om medeltida arabiska sexmanualer på Vetenskapsradion historia.
https://sverigesradio.se/avsnitt/1184560


Var ligger "hem"?

Anna Blennow, essä i OBS i P1, 22 oktober:
Var ligger "hem"? Under en ek i England, på Ithakas stränder, eller i själva berättelserna om hemkomst? Hemkomsten är central i vår kulturhistoria. Men den ser inte alltid likadan ut för kvinnor och män – och ibland kan hemmet befinna sig oväntade platser.
https://sverigesradio.se/avsnitt/1182009


Kinesisk minoritetsgrupp sätts i omskolningsläger

Fredrik Fällman medverkade i Aktuellt torsdag 18 oktober: https://www.svtplay.se/video/19404216/aktuellt/aktuellt-18-okt-21-00-2, inslaget börjar efter 23 minuter. Denna länk funkar nog bara ett par dagar till, men det finns ett kortare klipp som ligger kvar längre: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kinesisk-minoritetsgrupp-satts-i-omskolningslager.


No more singing and dancing? Xinjiang diffractions

Den 22 oktober publicerades en kortare text av Fredrik Fällman om Xinjiang på Asia Dialogue, en onlinepublikation från Asia Research Institute vid University of Nottingham: http://theasiadialogue.com/2018/10/22/no-more-singing-and-dancing-xinjiang-diffractions/.


Varför dissar en kinesisk rappare Sverige och SVT?

Fredrik Fällman blev intervjuad i Musikguiden i P3 den 1 oktober, lyssna via Instagram: https://www.instagram.com/p/BobMeR8ltQo/


Varför skriver forskare?

Om den nya seminarieserien "Det akademiska skrivandets politiska ekonomi". Intervju med Johan Järlehed i GU Journalen nr 4 2018.
https://issuu.com/universityofgothenburg/docs/gu-journalen4-2018/35


Med Kina i fokus

Om Bernhard Karlgrenseminariet vid SPL och om vem Bernhard Karlgren var. Intervju med Fredrik Fällman och Martin Svensson Ekström i GU Journalen nr 4 2018.
https://issuu.com/universityofgothenburg/docs/gu-journalen4-2018/35


Kvinnors sexualiet i arabisk-islamsk historia

Pernilla Myrne har blivit intervjuad om sin forskning om attityder till kvinnors sexualitet i arabisk-islamsk historia. Intervjun kommer att sändas i Vetenskapsradion Historia i P1 tisdag 16 oktober kl 14:03, med repris på lördagen kl 18:15.


Den mörka sidan av lagom

Lyssna på Anna Blennows kulturessä i OBS i P1 den 29 augusti om begreppet "lagom".
https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1143348?programid=503


Radiosabotören

Lyssna på Oscar Garcia som läser upp sin novell "Radiosabotören". Aktuell debatt och underhållning! Publicerad den 2 september.

https://www.youtube.com/watch?v=f5CH1oobHi0


Söndagen 29/7 klockan 20:03 deltog Ingmar Söhrman i programmet P3 historia - Marco Polo – konsten att skriva en bästsäljare och detta kan avlyssnas på Sveriges Radio på länken https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1114978?programid=5067


Fredrik Olssons avhandling “Me voy pal Norte”. La configuración del sujeto migrante indocumentado en ocho novelas hispanoamericanas acutales (1992-2009) recenserades av Raúl Bueno i Revista de Crítica Literaria Latinoamericana, Año XLIII, No 86, Lima-Boston, 2do semestre de 2017, s. 382-385.


Garcia väjer inte för svåra ämnen

Intervju med Oscar García i Mål & Medel nr 6 2018 i samband med aktuella boken Mosaikgänget och den stinkande gubben.
http://malmedel.nu/kultur/garcia-vajer-inte-for-svara-amnen/


Ponsiano lever för språket och fotbollen

Ponsiano Kanijo, doktorand i afrikanska språk, intervjuades i G-P den 2 juni.

https://www.pressreader.com/sweden/g%C3%B6teborgs-posten/20180602/282076277553035


Corpora and corpus linguistics revisited

An interview with Karin Aijmer (Jolanta Šinkūnienė). Kolbotyra 2017(70): 184-191.

https://www.researchgate.net/publication/322341664_Corpora_and_corpus_linguistics_revisited_an_interview_with_Karin_Aijmer


Anna Blennow: Radioessä för OBS i P1 den 21 maj om Arkadien som begrepp i litteratur och kultur från Vergilius till Svenbro:
"Kan någon visa vägen till Arkadien?" https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1089824?programid=503


Fredrik Fällman blev intervjuad, och citerades den 30 april i Inkstone, Hongkong-tidningen South China Morning Posts fördjupande digitala magasin.
https://www.inkstonenews.com/politics/why-north-korea-china-and-spain-switch-time-zones/article/2144056


Friheten för kristna i Kina allt mer begränsad

Intervju med Fredrik Fällman i Dagen den 20 mars: http://www.dagen.se/nyheter/friheten-for-kristna-i-kina-allt-mer-begransad-1.1117566


Hobbyn som blev ett yrke

Fernando López Serrano intervjuades i Pedagog Malmö den 13 mars om Språkolympiaden och om sin avhandling som han nyligen disputerade med.
http://pedagog.malmo.se/artiklar/hobbyn-som-blev-ett-yrke/

Kinakännare ser flera frågetecken

Intervju med Fredrik Fällman i Värmlands folkblad den 12 mars angående kinesiskt intresse för höghastighetsjärnväg genom Värmland: https://www.vf.se/nyheter/kinakannare-ser-flera-fragetecken/


Kina får ledare på livstid?

Fredrik Fällman var med i Studio Ett i P1 den 26 februari och pratade om Xi Jinping och förslaget att Kinas president ska kunna omväljas obegränsat.
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1026336?programid=1637 (inslaget börjar efter 33 minuter)


Sätt kraft bakom de vackra orden om humanioras betydelse

Debattartikel den 14 februari i Curie av tankesmedjan Humtank, där Magnus P. Ängsal medverkar tillsammans med Thomas Karlsohn (Uppsala universitet) och Marie Öhman (Mälardalens högskola)

https://www.tidningencurie.se/debatt/satt-kraft-bakom-de-vackra-orden-om-humanioras-betydelse/


Kinas politiska makt

Fredrik Fällman medverkade i Studio Ett i Sveriges Radios P1 i den 8 februari och pratade om Gui Minhai och relationen till Kina. Här är länk till programmet: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1016773?programid=1637
(Inslaget börjar 1:17:45 och slutar 1:28:00, Fredrik dyker upp vid 1:22:20.)


Zombien – hon, han, hen eller det?

Han, hon, hen, den eller det? Vad är egentligen zombiens pronomen? Läs intervjun med Linda Flores Ohlson i ETC Göteborg den 11 februari med anledning av att zombiefilmfestivalen som arrangeras av Folkets hus startade i söndags.
https://goteborg.etc.se/kultur-noje/zombien-hon-han-hen-eller-de


Trollkonstnären Ingmar behärskar tolv språk

Intervju med Ingmar Söhrman i GP den 12 januari.

http://www.gp.se/livsstil/trollkonstn%C3%A4ren-ingmar-beh%C3%A4rskar-tolv-spr%C3%A5k-1.5024490


2017

Den kinesiska drömmen på export

Fredrik Fällman medverkade i programmet Konflikt i P1 den 9 december, länk: https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/987822?programid=1300 (sist i programmet, det är ett utsnitt ur en längre intervju som kommer med i ett senare program i Konflikt)


A Brooklyn Gospel Choir Goes to China

Den 26 oktober citerades Fredrik Fällman i (och har bidragit i bakgrunden till) en artikel på China File av Jocelyn Ford. China File är kopplat till Center on U.S.-China Relations vid Asia Society i Washington. Länk: http://www.chinafile.com/reporting-opinion/features/brooklyn-gospel-choir-goes-china


Oklart kring Gui Minhais frigivning

Fredrik fällman intervjuades/citerades i GP 24 oktober, om fallet Gui Minhai och hans eventuella frigivning. Se länk: http://www.gp.se/nöje/oklart-kring-gui-minhais-frigivning-1.4761719


Vårt oändliga behov av Homeros

Den 18 oktober sändes en radioessä i OBS i P1 med titeln "Vårt oändliga behov av Homeros", där Anna Blennow gör en betraktelse bland annat över Tomas Lappalainens nya bok "Världens första medborgare". Lyssna på programmet:
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/977854?programid=503


Vart tar doktorerna vägen?

Magnus P. Ängsal intervjuades i sin egenskap av medlem i tankesmedjan Humtank i artikeln ”Vart tar doktorerna vägen?” i tidningen Curie. Se: https://www.tidningencurie.se/nyheter/2017/10/23/vart-tar-doktorerna-vagen/?


Hur stor skillnad är det mellan språken spanska och katalanska?

Ingmar Söhrman svarade på den frågan i Språket i P1 den 16 oktober.

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/963581?programid=411 (ca 19 min in i programmet)


Ishiguro beröms för sitt återhållna språk

Ron Paul intervjuades i Göteborgs-Posten den 5 oktober 2017 om valet av Kazuo Ishiguro som årets Nobelpristagare i litteratur.
http://www.gp.se/n%C3%B6je/ishiguro-ber%C3%B6ms-f%C3%B6r-sitt-%C3%A5terh%C3%A5llna-spr%C3%A5k-1.4702641


Lingvistul suedez Ingmar Söhrman: N-am găsit ușa de ieșit din România, mă simt ca un misionar al culturii române

Under bokmässan blev Ingmar Söhrman intervjuad av en rumänsk journalist. Artikeln publicerades i Agerpress 29 september 2017.
https://www.agerpres.ro/cultura/2017/09/29/lingvistul-suedez-ingmar-s-hrman-n-am-gasit-usa-de-iesit-din-romania-ma-simt-ca-un-misionar-al-culturii-romane-07-35-49


Luther lyssnade på folket

Michelle Waldispühl intervjuades i Språktidningen (nr 09/2017) om Martin Luthers betydelse för det tyska språket. Hela artikeln finns här: http://spraktidningen.se/artiklar/2017/09/luther-lyssnade-pa-folket


Ovidius’ Fasti och tidens obarmhärtiga gång

Tisdag den 26 september sändes Anna Blennows radioessä "Ovidius’ Fasti och tidens obarmhärtiga gång” i OBS i P1.
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/963120?programid=503


Tysk språkforskare: Varför är svenska frisörer så vitsiga?

Johan Järlehed intervjuades i Svenska Dagbladet Kultur den 20 september med anledning av att Ann-Kathrin Mehrens, språkforskare med inriktning på ideofiers, uppmärksammades när hon kom till Göteborg och gästföresäste om ordlekar i kommersiell skyltning inom seminarieserien Språk och rumslighet.
https://www.svd.se/ny-studie-undersoker-darfor-ar-frisorer-sa-vitsiga 


Kinakännare: Man ska inte vara naiv kring kinesiska investeringar

Fredrik Fällman intervjuades i GP den 1 september om kinesiska investeringar: http://www.gp.se/nyheter/ekonomi/kinakännare-man-ska-inte-vara-naiv-kring-kinesiska-investeringar-1.4587381


Fotbollssnacket breder ut sig

Gunnar Bergh medverkade i Sveriges radio P4 Kossornas planet den 27 augusti

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/941710?programid=3253 (ca 41 minuter in i programmet)


Få översätter arabisk litteratur

Tetz Rooke intervjuades i Sveriges radio P1, Kulturnytt, den 22 augusti

"...Det råder brist på översättare av arabisk skönlitteratur i Sverige - trots att det finns runt 155 000 personer som talar arabiska i Sverige idag..."

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6753520


Fotbollsmetaforer blir en allt större del av språket

I efterdyningarna av det pressmeddelande som publicerades av Göteborgs universitet den 13 juni -- "Fotbollsmetaforer blir en allt större del av språket" (http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/nyheter/detalj//fotbollsmetaforer-blir-en-allt-storre-del-av-spraket.cid1475598) -- har Gunnar Bergh medverkat i radiointervjuer i följande sammanhang:

I samband därmed har även Sölve Ohlander medverkat i följande sammanhang:

  • P4 Extra, radiointervju om fotbollsmetaforer i allmänspråket den 13 juni
  • SvD Kultur, intervju om fotbollsmetaforer i allmänspråket den 13 juni, artikel publicerad den 24 juni under rubriken "Nu vill politiker tala som fotbollsfolket" (av Ellinor Skagegård) https://www.svd.se/fotbollens-metaforer-erovrar-politikerspraket

Petrarca och böckernas gränslösa fröjd

Anna Blennow, universitetslektor i latin, pratar i P1 programmet OBS om den italienska 1300-talsförfattaren Francesco Petrarca med anledning av en ny bok om honom. 8 juni 2017.

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/912165?programid=503


Ron Paul deltog i radioprogrammet ”Tänka mot strömmen: om författaren George Orwell”.
P1 onsdag 7 juni 2017.


Så ska Volvo Cars använda Kinas nya Sidenväg

Fredrik Fällman intervjuades i GP om Kina och satsningen ”One Belt One Road”
http://www.gp.se/nyheter/ekonomi/så-ska-volvo-cars-använda-kinas-nya-sidenväg-1.4312568


Oscar García intervjuades i tidskriften Klass nr 1-2017.

”Årets första nummer och vår tredje årgång pryds av Oscar García. På 80-talet kom han till Sverige från El Salvador. Vi pratar med Oscar om skrivande, litteraturens betydelse och om hur vi måste börja tänka när det gäller politik”.

https://arbetarskrivare.wordpress.com/klass-nr-1-2017/


Forskning pågår om olika gruppers attityder till svenska elevers talade spanska

Victor Jorméus intervjuades den 20 januari i Fokus på engelska och moderna språk - en blogg för Pedagog Stockholm.


Är fascinerad av solens rike

”Jag var den enda västerlänningen. Så skulle man klara sig fick man lära sig japanska.”
Martin Nordeborg intervjuades i Borås tidning den 17 januari.


Rugbystjärnan som blev språkforskare

Intervju i GP med Evie Coussé den 1 januari


2016

Poesía al paso

Den 27 november presenterade Andrea Castro podcasten Poesía al paso i radioprogrammet Intelectoilets, ett veckoprogram om skönlitteratur, musik, film och konst som sänds i den argentinska radiostationen Radio Conexión Abierta som drivs av Universidad Abierta Iberoamericana.


"Jag ville skriva om min vagina på ett neutralt sätt"

Lisa Pääjärvi och Johanne Lykke Holm har introducerat författaren Hiromi Itō på svenska med samlingen "Gratulerar till din förgörelse". Läs intervjun med författaren i ETC den 21 november.


’Somaliska’ i Språktidningen, nr 8, 2016, s. 56-63.

Artikeln handlar om somaliskan i Sverige och initiativ för att öka intresset för somaliskan bland barn, både i Sverige och i Somalia. Reportaget bygger på intervjuer med Musa M. Isse som läst 30 hp somaliska vid SPL och Morgan Nilsson som är lärare på dessa kurser.


Vilket språk är snabbast?

Intervju med Malin Petzell i Metro den 25 oktober.


Kinaexpert: Underjordiska kyrkorna drabbas hårdast

Fredrik Fällman intervjuades om utvecklingen kring Kinas kristna och religionsfriheten i Dagen den 13 oktober.


Ingmar Söhrman intervjuades den 25 sepember i Bokmässan Eftersnack med anledning av sin nya bok Den sanna historien om Dracula : Mannen - myten - legenden.

Titta på intervjun i UR Play: http://urplay.se/program/197308-bokmassan-eftersnack-dag-4-sondag#modal-fiver

(Tillgängligt till den 22 mars 2017)


Fullt ljus på analoga anslagstavlor

Intervju med Johan Järlehed i Sydsvenskan den 17 september med anledning av forskningsprojektet Anslagstavlan som engagerar skolelever runtom i landet.


"Engelska hörs mest i fotbollen"

I Språktidningen nr 7 uppmärksammade Patrik Hadenius den forskning som Sölve Ohlander och Gunnar Bergh bedriver om fotbollsspråk.

http://spraktidningen.se/artiklar/2016/08/engelska-hors-mest-i-fotbollen


Två sätt att tolka tecken

Fusae Takasaki Ivarssons avhandling uppmärksammades i sommar i Språktidningen nr 5 (sida 13).

http://spraktidningen.se/artiklar/2016/06/tva-satt-att-tolka-tecken


Äntligen EM i

I en artikel om internationell fotbollsterminologi (DN 19/6 2016) i anslutning till fotbolls-EM refererar författaren Patrik Hadenius utförligt till Sölve Ohlanders och Gunnar Berghs pågående forskningsprojekt kring fotbollens språk.
http://www.dn.se/arkiv/kultur/antligen-em-i/


Radiogäst

Morgan Nilsson var den 18 juni kl. 14–15 gäst i radioprogrammet The Books Café på den kenyanska kanalen KBC. Han samtalade där om sitt intresse för somaliskan. (I Kenya talas somaliska av uppskattningsvis 3 miljoner invånare.)


Euros may be boon for football dictionary makers

Sölve Ohlander blev den 13 juni, i samband med Sveriges match mot Irland i fotbolls-EM, intervjuad av Radio Sweden/SR om engelskt/svenskt fotbollsspråk och det lexikon över fotbollsspråk som han och Gunnar Bergh sedan några år håller på att sammanställa.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2054&artikel=6452436


Romanian culture

Marius Hentea was interviewed by the Romanian culture website Scena 9:

http://www.scena9.ro/article/dadaism-tzara-hentea


Grammatikfestivalen i Kunskapskanalen

Onsdagen den 15 (kl 14:00-17:00) och torsdagen den 16 juni (kl 14:00-15:00) sände Kunskapskanalen föreläsningar från årets Grammatikfestival, som hade tema Talspråk.

Du kan se föreläsningarna på UR play.

Några av våra forskare var med:

15 juni

kl 14:00 Diskursmarkörer i italienska
Sara Lindbladh förklarar varför diskursmarkörer är så viktiga i italienskt talspråk.

kl 15:10 Skriv som du pratar?
Michelle Waldispühl berättar om ord som hörs och skrivs ner: hur stavelser ändras beroende på vem som skriver ner det.

16 juni

kl 14:25 Uttala engelska låneord i chichewa
Laura Downing talar om hur låneord från engelskan används, böjs och görs om för att passa i språket chichewa.


"The biggest special language of all"

Sölve Ohlander intervjuades om fotbollsspråk i Radio Sweden - News in English den 13 juni

Lyssna på intervjun


Fotbollsspråk

Intervju med Gunnar Bergh och Sölve Ohlander i programmet Förmiddag i P4 Göteborg den 8 juni, under ledning av radiojournalisten Stefan Livh. Intervjun handlade om fotbollens språk och hur dess metaforer har kommit att användas i dagligt tal, inte minst i den politiska retoriken.

Inslaget börjar ca 1 tim 32 minuter in i programmet: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/733092?programid=2369
 


China seeks to tighten grip on religion

Kanadensiska tidningen Globe and Mail intervjuade Fredrik Fällman den 25 april om religion i Kina: http://www.theglobeandmail.com/news/world/china-seeks-to-tighten-grip-on-religion/article29747712/


Code-switching

Heike Havermeier har intervjuades i Sveriges Radios finska kanal.
Lyssna på intervjun (mest på svenska):
http://t.sr.se/1NvL4Wb (ca 18 min in i programmet)
och läs artikeln (på finska) med kortare del av intervjun
http://t.sr.se/1Nt8dIY


 

Inför deltagandet i Festival Cultural Zacatecas 2016 blev Fredrik Olsson intervjuad i radioprogrammet ”Parnaso” i Radio Zacatecas. Under själva föreläsningen var lokala medier på plats, bland annat tv-stationen MegaNoticias och dagstidningen La Jornada, som publicerade artikeln ”La literatura da voz a los migrantes a través de la ficción, afirma Fredrik Olsson”:
http://ljz.mx/2016/03/23/la-literatura-da-voz-a-los-migrantes-a-traves-de-la-ficcion-afirma-fredrik-olsson/


"Vi är oljan i maskineriet"

Gunilla Petrén firar 40 år som anställd på Göteborgs universitet.
Läs intervjun med Gunilla i GU Journalen nr 1 2016, sidan 29.

Foto: Allan Eriksson


President Mauricio Macri är ett hot mot demokratin i Argentina

"Mauricio Macris regering har främjat ett av de största bakslagen vad gäller mänskliga rättigheter i Argentina sedan militärdiktaturen tog slut 1983."

Läs debattinlägget i ETC 2016-02-12 skrivet av Anna Forné tillsammans med nio kollegor från andra europeiska universitet.


För lite pengar för studenter inom humaniora

Magnus P. Ängsal lämnade, tillsammans med Fanny Forsberg Lundell (SU), i en artikel i Svenska Dagbladet 29/1 tankesmedjan Humtanks bidrag till den debatt om kvalitet i humaniorastudier som Dick Harrison initierat: http://www.svd.se/mindre-och-mindre-pengar-inom-humaniora/i/senaste


Oro för gripna svenskar i Kina

"Fredrik Fällman, sinolog på Göteborgs universitet, säger att framtvingade erkännanden i kinesisk tv används för att svartmåla, förnedra och avskräcka internt. Signalen utåt kan vara en annan."

Läs intervjun på SVT Nyheter (kan också läsas på aftonbladet.se och metro.se)


Sveriges första handbok i översättning släppt

"Sverige har fått sin första handbok i översättning. Det är författaren Mall Stålhammar som ligger bakom "Att översätta är nödvändigt".

I handboken berättar Mall Stålhammar, professor emerita i engelska vid Göteborgs universitet, bland annat om hur översättningar inte alltid varit vad de är idag."

Läs/lyssna på intervjun i Sveriges radios Kultur den 18 januari 2016.


Att återupptäcka sitt modersmål

"Det finns bara fyra platser i världen där det går att läsa somaliska på universitet. En av dem är Göteborg. Nästan alla som studerar språket där har det som modersmål. Men mannen som undervisar dem har blå ögon och ljust hår. Han heter Morgan Nilsson och har aldrig satt sin fot i Somalia."

Läs artikeln om kursen i somaliska för modersmålslärare i januarinumret av magasinet Suedi


2015


Saknade bokhandlare i Hongkong skapar rädsla (SvD 8 december)

Fredrik Fällman intervjuades av TT om de försvunna bokhandlarna i Hongkong, varav en (Gui Minhai) är svensk medborgare och tidigare student vid GU på 1980-talet. (TT-artikeln kan även läsas i Aftonbladet, Sydsvenskan och GP.)


"Me llamó la atención la 'ceñe' y cómo condensa la identidad en poco espacio"

Läs intervjun med Johan Järlehed i La Voz de Galicia.


6-11 december:

Helle Lykke Nielsen har under veckan blivit intervjuad av flera tidningar och nyhetsbyråer (intervjuerna har tryckts i sammanlagt 42 dagstidningar och magasin):

Eksperter: Franske moské-lukninger vil ikke mindske terrortruslen
Politiken.dk, 11. 12 2015
http://politiken.dk/udland/fokus_int/terroriparis/ECE2964557/eksperter-franske-mosk-lukninger-vil-ikke-mindske-terrortruslen/

Det ulykkelige Arabien. 5 år efter det arabiske forår
Dagbladenes bureau, Nordjydske Stifttidende, Horsens Folkeblad, 10. december 2015
Det ulykkelige Arabien 1Det ulykkelige Arabien 2

Stenrige Golfstater er blevet desperate
Ritzau Plus 10.12 2015, trykt i 22 nationale og regionale dagblade, herunder bl.a. Nordjyske Stiftstidende, Fyns stifttidende og Kristeligt Dagblad
Stenrige golfstater er desperate

Saudiarabiske kvinder stiller op til valg i skygge af chikanerier
Ritzau Plus 6.12 2015, gengivet i mere end 15 nationale og regionale dagblade, herunder bl.a. den offentlige.dk, BT, Horsens Folkeblad 6.-10. december 2015
Saudiske kvinder


Bloggar påverkar författares status

I Språktidningen nr 8 2015 uppmärksammas Ugo Ruizs avhandling där han har följt tre bloggar av tre etablerade franska författare.


Initiativtagare

Gunhild Vidén omnämndes i ledaren i Språktidningen nr 8 2015, som initiativtagare till symposiet Vetenskaperna och nyttan i Kungl. Vetenskaps- och Vitterhets-Samhällets regi.


Kan vara två olika personer

Det råder stor förvirring kring den terrormisstänkte 22-åringens riktiga namn. För tillfället skrivs det på minst tre olika sätt. Språkforskaren Tetz Rooke reder ut varför.
Läs intevjun i Svenska Dagbladet 21 november 2015.


Om Pusjkin på Malmö stadsteater

Den 14 november hade Evgenij Onegin premiär på Malmö stadsteater, Pusjkins ”novell på vers” tonsatt av Tjajkovskij. P2 sände live och Jessica Carlzohn deltog i en intervju om Pusjkin i mellanakten.

Lyssna på intervjun i P2 (1 timme och 51 minuter in i sändningen)


”Remember, remember the fifth of November”

Houman Sadri intervjuades i SVT Kultur den 9 november om 1600-talsterroristen Guy Fawkes.


Presentation av bok

Enrico Tiozzo presenterade sin nya bok Matteotti senza aureola. Il politico i den italienska dagstidningen Libero den 4 november 2015.


131 afrikanska språk är döende

Malin Petzell i Forskning & Framsteg den 8 oktober 2015.

Några språk försvinner varje år i Afrika. I Ethnologue (ett såväl webbaserat som tryckt uppslagsverk som behandlar världens språk) kategoriseras 131 afrikanska språk som döende och ytterligare 245 som allvarligt hotade.


Ekspert efter skudepisode: Derfor frygtede de religiøst motiv

Helle Lykke Nielsen har kommenteret weekendens uroligheder på Nørrebro i København i ekstrabladet.dk 24. oktober 2015.


Kinas kristna protesterar mot korsborttagningar

Fredrik Fällman intervjuades om situationen för kristna i Kina i programmet Människor och tro som sändes i radions P1 den 17 september. Lyssna på intervjun (som startar ca 4 min 50 sek in i programmet).


Chinese Christians Resist Government Plan to Remove Crosses

Fredrik Fällman intervjuad i New York Times den 10 augusti


En dansker der er rejst til Mellemøsten for at bekæmpe Islamisk Stat

Intervju med Helle Lykke Nielsen i Danmarks Radio P4 den 20 juli


Våbenhvile i Yemen holdt kun to timer (pdf)

Helle Lykke Nielsen i intervju i den danska tidningen Politiken den 14 juli


Färska blommor på Vasilij Blochins grav.

Magnus Ljunggren i Säkerhetsrådet den 19 juni.

Säkerhetsrådet är en gästblogg hos SvD Ledare och en mötesplats för försvars- och utrikespolitiskt intresserade.


Artiklar med anledning av Segerstedtinstitutets invigning:

Nytt centrum mot rasism får fel vetenskaplig inriktning
Debattartikel i GP den 14 juni av Chloé Avril, Andrea Castro, Zlatan Filipovic och flera andra medarbetare vid Göteborgs universitet.

Förfinar arbetet mot rasism
Replik i GP den 17 juni av Marie Demker mfl.

Forskningen om rasism reduceras
Slutreplik i GP den 19 juni undertecknat av Chloé Avril, Andrea Castro, Zlatan Filipovic, Linda Flores, Leticia Gómez, Ronald Paul, Edgar Platen, Petra Platen, Houman Sadri och många fler från Göteborgs universitet och andra lärosäten.

Nya rasisminstitutet alltför styrt av politiska agendan
Debattartikel i DN den 14 augusti av Chloé Avril, Andrea Castro, Zlatan Filipovic och flera andra medarbetare vid Göteborgs universitet.

Regeringens satsning består av två delar
Replik av ministern för högre utbildning och forskning, Helene Hellmark Knutsson i DN den 17 augusti.

Forskare och politiker har olika mål
Replik av Bo Rothstein, professor i statsvetenskap, i DN den 17 augusti.

Kunskap som sprids från universitetet måste vara vetenskapligt grundat
Slutreplik i DN den 21 augusti av Chloé Avril, Andrea Castro, Zlatan Filipovic och flera andra medarbetare vid Göteborgs universitet.

Boycott of opening of new racism research institute
Article by Jan Petter Myklebust in University World News, 21 August


Med en afrikansk ordbok i resväskan

Laura Downing porträtteras i senaste numret av GU Journalen (nr 3, maj 2015)


Snart får vi veta vad Meat Loaf inte kan göra för kärlek

Joe Trottas artikel”What Meat Loaf won’t do for love: A catalogue of mystery, imagination and linguistic rebellion in popular music” citeras i Fredrik Strages krönika i DN Kultur 2015-05-21.


Kritik mot studievägledning

"–Nu är Göteborgs universitet det enda universitet som saknar en central studievägledning."

Läs intervjun med Eva-Lena Axelsson i Spionen den 17 april.


Inte bara professorer forskar

Replik av Gunnar Bergh och slutreplik av Enrico Tiozzo i GU Journalen nr 2, april.


"Professor emeritus" Vad innebär det?

Debattinlägg av Enrico Tiozzo i GU Journalen nr 1, februari


Fotoutställning med invånare från Vollsmose

Helle Lykke Nielsen deltog i en nyhetssändning i danska TV2 den 7 april om de fördomar som råder i stadsdelar med många invandrare, som till exempel Vollsmose i Danmark. Se inslaget (4 min 40 sek in i sändningen): http://www.tv2fyn.dk/article/506598?autoplay=1&video_id=81071


Yemen - Saudi-Arabien bomber på tredje nat

Helle Lykke Nielsen intervjuades om den politiska situationen i Yemen efter Saudi-Arabiens bombningar i det direktsända TV-programmet Deadline på DR2 den 27 mars kl 22:30. Inslaget kan ses på https://www.dr.dk/tv/se/deadline/deadline-2015-03-27#!/ (startar ca 17 minuter in i programmet)


Mellemøstkender: Yemen er Saudi-Arabiens »bløde bug«

I den danska tidningen Poliken.dk intervjuades Helle Lykke Nielsen den 26 mars angående händelserna i Yemen. (pdf)


Muslimers sidste hvilested er renset for heltedyrkelse

Läs intervjun med Helle Lykke Nielsen i Kristeligt Dagblad den 20 februari. (pdf)


Språket höll Ulf kvar i Brighton

"Samarbetet mellan universiteten i Göteborg och Brighton startade 1975. Sedan dess har tusentals svenska studenter pluggat engelska på den engelska sydkusten. Ulf Dantanus har varit ansvarig för utbytet under en stor del av den långa resan."

Läs intervjun med Ulf Dantanus i GP 2015-01-19

2014

Leticia Gómez och Anna Forné intervjuas om sin forskning i Kulturnytt P1, 15/12, 13.05
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/475073?programid=478&start=729


Språkelever fick inspiration på Humanisten

Språkinspiration på universitetet

Studenter på Hulebäcksgymnasiets ekonomprogram skriver om språkdagen som SPL anordnade den 8 oktober.


Antiken en spegel för vår tid

Gunhild Vidén intervjuas i GU Journalen om sång, latin, forskning och undervisning.
Läs artikeln i GU journalen nr 6-2014

Se också filmen där Gunhild övar latin med promotorerna inför doktorspromotionen 2014 (GU Journalen web-TV)


Akademisk kvart: Grammatikmysterier i Tanzania

Få adjektiv och en rik mängd substantiv, det är en sak som utmärker minoritetsspråken i Tanzania. Språkforskaren Malin Petzell visar här sin studie av åtta av de hundratals olika bantuspråken, den största språkgruppen söder om Sahara.

Kunskapskanalen, den 2 oktober kl 18:10-18:25

Filmen ligger ute på http://www.ur.se/Webbar/UR-Samtiden i en månad efter sändningstillfället.


Stor brist på modersmålslärare i somaliska

Sveriges radios P1 har granskat modersmålsundervisningen i en rad samhällsdebatterande programinslag inför valet.
I inslaget "Stor brist på modersmålslärare i somaliska" den 19 augusti intervjuades Morgan Nilsson helt kort om SPL:s nya kurser i somaliska:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5941587


Fotbollsspråk

Under den pågående VM-turneringen i fotboll i Brasilien intervjuades Gunnar Bergh i Radio P4 Blekinge den 2 juli om vetenskapliga aspekter av det språk som genomsyrar fotbollen, hur det används och hur det förnyas.


Kulturmöte i centralafrikansk kontext med kyrkan som arena

Christina Thornell, Carl E Olivestam & Fredric Rydahl har publicerat filmen om Kulturmöte i centralafrikansk kontext med kyrkan som arena. Filmen finns tillgänglig på Remus förlag (http://www.remusforlag.se/Kulturm%C3%B6te-i-centralafrikansk-kontext.php) Längst ner på denna sida, klicka på ”Se filmerna”. Den består av 4 delar; två intervjuer samt en introduktion och en avslutning, totalt 37 min. Delarna kan ses var för sig och består av filmat källmaternal i projektet med samma namn.

Filmningen gjordes under ett fältarbete i Centralafrikanska Republiken. Carl E Olivestam filmade, Christina Thornell genomförde intervjuerna och översättningen av dessa medan Fredric Rydahl är ansvarig för redigeringen och det övriga tekniska arbetet


"Hyland hade inte förstått dagens fotbollsspråk"

Den 7 juni sändes Vetenskapsradions program Kossornas planet i Sveriges radio P4, enligt uppgift med över en miljon lyssnare. Sölve Ohlander och Gunnar Bergh medverkade i programmet i ämnet fotbollsterminologi.

Lyssna på inslaget:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3253&artikel=5881969&playaudio=4974130


Om religion i Kina

Fredrik Fällman medverkade i Aktuellt den 22 maj 2014.

Se inslaget (startar 33:17): http://www.svtplay.se/video/2054799/22-5-21-00


"Vi uppmanar Kina att frige Xu Youyu"

Fredrik Fällman, var huvudförfattare till uppropet för fängslade kinesiska intellektuella. Även Martin Svensson Ekström skrev under uppropet som publicerades i Svenska Dagbladet den 9 maj 2014

http://www.svd.se/kultur/kulturdebatt/vi-uppmanar-kina-att-frige-xu-youyu_3553122.svd


”Captain America kan kopplas till Snowden.”

Intervju med Joe Trotta om övervakning i populärkultur, Dagens ETC., 16 april 2014.

http://www.etc.se/kultur-noje/snowden-marks-redan-i-biosalongerna


”Läsningen gör mig illa till mods”

Debattartikel av Andrea Castro om Göteborgs universitets nya kommunikationsstrategi.

I: GU Journalen (2014) 2, s. 31.
Läs artikeln på nätet


Montera inte ner den centrala studievägledningen och Karriärcentrum.

Debattartikel av Eva-Lena Axelsson (tillsammans med andra lokala studievägledare) 

I: GU Journalen (2014) 2, s. 30.
Läs artikeln på nätet


"Kände mig alltid lite annorlunda"

Intervju med Svetlana Polsky i GT:
http://www.expressen.se/gt/kultur/svetlana-kande-mig-alltid-lite-annorlunda/


Om Grammatikfestivalen 2014

Intervju med Evie Coussé, forskare i nederländska i P4 Morgon Göteborg om Grammatikfestivalen (välj 21 mars, cirka 34,5 minuter in i programmet) http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=2369


Studievägledning offras när GU sparar

Intervju med Eva-Lena-Axelsson i Spionen angående nedskärningar inom gemensamma förvaltningen på GU:
http://www.spionen.se/nyheter/1262-studievaegledning-offras-naer-gu-sparar


55 år sedan Dalai Lama flydde från Tibet

Fredrik Fällman intervjuades i P3 den 10 mars med anledning av 55-årsdagen av upproret 1959 då Dalai Lama flydde från Tibet till Indien:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=5805272


2013

Parking the bus away ...

Gunnar Bergh och Sölve Ohlander medverkar i en intervju i boken Matchmeny. En resa genom fotbollseuropa, sammanställd av Göran Svensson och utgiven på Planum förlag. Intervjun, återgiven under rubriken "Parking the bus away ..." (s. 108-109), handlar bl.a. om det pågående arbetet med ett engelsk-svenskt fotbollslexikon.

Migrationspolitiken i USA och de latinamerikanska invandrarnas situation

Vid NOLAN-konferensen i Oslo den 27-29 november blev Linda Flores Ohlson intervjuad på Radio Latin Amerika om ämnet för hennes konferensbidrag: "Migrationspolitiken i USA och de latinamerikanska invandrarnas situation":
http://radiolatinamerika.no/programacion/conect-merica

Profilen: Arbetarpojken från Newcastle

Resan från varvsarbetarnas Newcastle i norra England till en professorstitel vid Göteborgs universitet har varit lång. Ronald Paul har inte bara gjort en klassresa utan också bytt både land och språk.

GU journalen nr 6, november 2013

Promoting the Swahili language as a continental lingua franca

During the Languages of Tanzania symposium at the University of Dar es Salaam last Friday, Karsten Legère was interviewed by reporters from the popular Tanzanian ITV (Independent Television Ltd.; www.itv.co.tz/) channel. The five minute video clip in Swahili that focused on the role Tanzania should play in promoting the Swahili language as a continental lingua franca was televised by ITV in its night news 23:15 h.

Ordval och dialekt avslöjar oss

"Vi älskar att använda ordet ”que” men gör sällan rätt när vi ska sätta ihop uttryck. Vi använder talspråk även när vi skriver och undviker helst svåra tidsformer. När svenskar lär sig spanska uppstår en unik klang som spanjorer lätt känner igen – men som också är lätt att förstå."

- Med hänvisning till Aymé Pino Rodríguezs forskning inom området

Sydkusten, september 2013 (nätversion)

Läs artikeln som pdf

Prövning för homofoberna

Magnus Ljunggren, professor emeritus i rysk litteratur, undrar vad Putin ska göra med Dostojevskij och Tjajkovskij.

Expressen 2013-08-19

Fotbollslexikon och vikten av orden på plan

I samband med dam-EM-mästerskapet i fotboll intervjuades Gunnar Bergh om fotbollslexikonet han och Sölve Ohlander arbetar med:

Hmmm...

Små ord som hm, nej och ja används på ett nytt sätt av chattare som diskuterar med varandra på nätet. Helena Nilssons avhandling kommenteras i Vetenskap & Miljö.

Vetenskap & Miljö - Sveriges Radio – 06/05-13 12:12

The (Zombie) Apocalypse in Popular Culture

Joe Trotta was interviewed by JMG student radio on the subject of ‘The (Zombie) Apocalypse in Popular Culture’ – the program aired on Friday, April 12 at 14:00.

Det lilla språket ndengeleko

Intervju med Eva-Marie Ström, i SR P1 Språket den 9 april.

Lyssna på intervjun

Sollerökvinna expert på ndengeleko

Läs intervjun med Eva-Marie Ström i DT

Spikat: Ndengeleko - ett av världens hotade språk

Läs intervjun med Eva-Marie Ström i GU-journalen nr 2

Jordens snabbaste språk

Intervju med Malin Petzell, forskare i afrikanska språk, i SR P3 Christer den 20 februari.

Lyssna på intervjun

Historiegrävande gör PO Enquist stor i Frankrike

Artikel av Elisabeth Tegelberg i SvD Kultur Under strecket den 7 februari 2013.

Läs artikeln

Språk gör oss till människor

Intervju med Laura Downing, professor i afrikanska språk

Läs hela intervjun i GU Journalen nr 1, 2013

Fotbollens egna språk

Intervju med Gunnar Bergh och Sölve Ohlander, båda professor i engelska, i FotbollsArena Radiosporten 2013-01-28
Lyssna på programmet här

Fotbollsspråket dyker upp överallt - snart också i lexikon

Lyssna på intervjun med Sölve Ohlander och Gunnar Bergh i Språket i Sveriges radio, P1, 2013-01-22

2012

Ann-Charlotte Gutsjö brinner för fornkyrkoslaviska

Läs artikeln i Blekinge läns tidning

2012-11-23

Svenska och tyska som minoritetsspråk

Intervju med Christiane Andersen om den kommande konferensen Languages Abroad, på Humanistiska fakultetens nyhetssida på webben

2012-10-22

Vad heter språngskalle på engelska?

Läs artikeln i Svensk idrott

2012-10-05

HumNytt om Internationella språkprogrammet vid SPL:

http://hum.gu.se/om-fakulteten/internt/humnytt/2012/humnytt-nr-8/#Internationella_spr_kprogrammet

Forskare tacklar fotbollsgrammatik


GP 10 september 2012

Brännpunkt språk

HumNytt om Internationella språkprogrammet och föreläsningsserien Brännpunkt språk.
http://www.hum.gu.se/om-fakulteten/internt/humnytt/2012/humnytt-nr-7/

Latin - den nya flugan

Vad betyder hokus pokus?
Och vilka vanliga svenska ord kommer ursprungligen från latin?
Det kan latinforskaren Karin Westin Tikkanen förklara. I GU Journalen nummer 4-2012 berättar hon mer om detta men också om ett mycket annorlunda forskningsprojekt.

2011

Fotbollstermer

Gunnar Bergh intervjuades i morgonprogrammet i Radio Sjuhärad P4 den 7 december angående udda fotbollstermer i svenskan under rubriken "Hawaiispel, bicycletas och fotbollsgodis"

Intervju med Mario Vargas Llosa

Den 23 september intervjuade Andrea Castro nobelpristagaren på Världskulturmuseet.

Fotboll och fackspråk: en glimt ur ett kommande engelsk-svenskt fotbollslexikon.

Intervju med Gunnar Bergh och Sölve Ohlander i programmet "Sverige!", SVT1 den 17 september kl 19:00, med konkreta illustrationer från Nya Ullevi av några ord och uttryck från fotbollslexikonet.

Påhittade språk - språk ur fiktionens värld

Intervju med Joe Trotta i Vetenskapsradion: Språket

2010

Bolltittare, se hit!

Gunnar Bergh och Sölve Ohlander

Keiner sollte der Literatur konkrete Aufgaben zuschreiben

Frank Thomas Grub

Feminin närhet och maskulin distans i tyska språket

Magnus Pettersson

Fotbollslexikon (engelsk-svenskt och svensk-engelskt)

Gunnar Bergh och Sölve Ohlander

"Nu ska fotbollen få eget språklexikon"

"Aldrig mållös med nytt fotbollslexikon" Dagens Industri Weekend 1/10 2010  (ingen weblänk tillgänglig)

Tyska och svenska studenter lär av varandra (Hum fak, GU, 28 sept)

Programinslag, BBC World Service

Vivianne Apelman, nybliven licentiat i engelska, var måndagen den 13 september huvudperson i ett långt inslag i radioprogrammet "Europe Today" på BBC World Service. Hon intervjuades om den undersökning hon gjort för sin lic-uppsats "English at Work. The communicative situation of engineers", där hon studerat svenska ingenjörers språkanvändning i företag där engelska är arbetsspråk. Undersökningen har även uppmärksammats i svensk fackpress.

Humaniora är inte liktydig med genus

Christiane Andersen och Magnus Pettersson

Language competition in Rwanda and Uganda

Tove Rosendal

 

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-05-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?