Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

För gymnasieskolor

Är du lärare eller studievägledare vid en gymnasieskola eller folkhögskola? Har du en grupp eller en klass som vill veta mer om hur det kan vara att studera språk på universitetsnivå?

Nedan hittar du några av våra aktiviteter som riktar sig särskilt till gymnasieskolor. Ta gärna kontakt med våra studievägledare (studievagledare@sprak.gu.se) för mer information och fler möjligheter!

Språkdag för gymnasieskolor

Språkdagen är institutionens återkommande evenemang på hösten för gymnasieelever och deras språklärare. Detta är en chans för eleverna att få känslan av hur det kan vara att studera språk på universitetsnivå! Eleverna får prova på de språk vi erbjuder från nybörjarnivå: arabiska, japanska, kinesiska, latin, fornkyrkoslaviska och ryska. Det bjuds också på föreläsningar i moderna språk såsom franska, spanska, tyska och engelska.

Mer om språkdagen…
http://sprak.gu.se/samverkan/gymnasieskolor/sprakdagen

Inspirationsdag för studievägledare

Välkommen till en inspirationsdag för dig som arbetar som studievägledare utanför akademin. Du kommer bland annat att få information om utbildningar inom humaniora och de olika möjligheter studenterna har i sina studier.

Mer information om inspirationsdagen:

Besöksdagen och mässor

I mars varje år arrangerar Göteborgs universitet en besöksdag. Då finns våra studievägledare på plats för att svara på frågor om språkstudier på universitetet.

Mer information om besöksdagen
http://utbildning.gu.se/studentliv/mot-oss/besoksdag

I november varje år är den stora utbildningsmässan Kunskap och framtid på Svenska mässan. Våra studievägledare är med i Göteborgs universitets monter.

Läs mer om mässor där Göteborgs universitet deltar i:

http://utbildning.gu.se/studentliv/mot-oss

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-11-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?