Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Benjamin Kutrowski Valente

Doktorand

Benjamin Kutrowski Valente
Doktorand
Slaviska språk, fornkyrkoslaviska
benjamin.valente@sprak.gu.se
031-786 4625

Rumsnummer: H735
Postadress: Box 200, 40530 Göteborg
Besöksadress: Lundgrensgatan 1B , 41256 Göteborg


Institutionen för språk och litteraturer (Mer information)
Box 200
405 30 Göteborg
www.sprak.gu.se
spl@sprak.gu.se
Besöksadress: Lundgrensgatan 1B , 412 56 Göteborg

Om Benjamin Kutrowski Valente

Projektbeskrivning

Titel: The evolution and the survival of the dual number in the Old Church Slavic redactions of the Acts of the Apostles

Min forskning handlar om numerus dualis i fornkyrkoslaviska, om dess utveckling och dess överlevnad i olika redaktioner av fornkyrkoslaviska från ca 1000- till ca början av 1600-talet. Huvudmaterialet är Apostlagärningarna, på grund av textens stora antal dualiskontexter, men även andra källor av icke-liturgisk karaktär examineras för jämförelser.

Syftet med arbetet är (1) att undersöka dualisbruket och dess avtagande, alternativt överlevnad i olika fornkyrkoslaviska redaktioner av Apostlagärningarna, eftersom det varierar mycket från en redaktion till en annan; (2) att försöka fastställa en tydlig kronologi av dualisbrukets försvagande i fornkyrkoslaviska och mer allmänt i slaviska språk, eftersom kategorin har försvunnit från de allra flesta slaviska språk, förutom slovenska, hög- och lågsorbiska och kasjubiska; (3) att försöka ge en förklaring till dess försvinnande, alternativt dess överlevnad.

Projektet har också för syfte att bidra till forskningen om dualis i slaviska språk, som har pågått i över hundra år, men främst fokuserat på enskilda moderna språk och dialekter.
 

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-11-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?