Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Thanh Vi Son

Universitetslektor

Thanh Vi Son
Universitetslektor
vi.thanh.son@sprak.gu.se

Postadress: Box 200, 40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6 , 41255 Göteborg


Institutionen för språk och litteraturer (Mer information)
Box 200
405 30 Göteborg
www.sprak.gu.se
spl@sprak.gu.se
Besöksadress: Renströmsgatan 6 , 412 55 Göteborg

Om Thanh Vi Son

Bakgrund

Min bakgrund är inom engelsk språkvetenskap, lingvistik och utbildningsväsendet med inriktning mot andraspråksinlärning, lärande, språkinlärning, språkdidaktik och  korpusar i språkinlärning och undervisning. Jag har undervisat engelska och engelsk lingvistik  på universitetsnivå i Vietnam och Sverige, samt på ämneslärarprogrammet i Sverige i varierande omfattning.

Jag skrev min doktorsavhandling vid Lunds universitetet. Jag har även en kandidatexamen i engelska och lärarutbildning i engelska från Canthos universitet, Vietnam, en magisterexamen i språk och kultur från Linköpings universitet, Sverige och en masterexamen i högskolepedagogisk forskning och ledarskap från Kassels universitet, Tyskland.

Undervisning

Jag undervisar på ämneslärarprogrammet vid Göteborgs universitet (VT 2020).

Forskning

Jag är intresserad av engelsk lingvistik, speciellt engelsk grammatik (dessutom vietnamesisk lingvistik), andraspråksinlärning, lärande och språkdidaktik (t.ex. språkinlärning i engelskundervisningen ur ett tvärspråkligt perspektiv), psykolingvistik, och TESOL.

Avslutade forskningsprojekt

Forskningsprojekt med fokus på undervisning och inlärning av ett andra språk (engelska) hos elever i grundskolor i Sverige och i Vietnam. Huvudfokus låg på analyser av procedurell och deklarativ kunskap om engelsk grammatik, närmare bestämt tredje person singular –s.
 

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-11-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?