Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Linnéa Gunnarsdotter

Doktorand

Linnéa Gunnarsdotter
Doktorand
Franska
linnea.gunnarsdotter@sprak.gu.se
031-786 1839

Rumsnummer: H513
Postadress: Box 200, 40530 Göteborg
Besöksadress: Lundgrensgatan 7 , 41256 Göteborg


Institutionen för språk och litteraturer (Mer information)
Box 200
405 30 Göteborg
www.sprak.gu.se
spl@sprak.gu.se

Besöksadress: Renströmsgatan 6 , 405 30 Göteborg

Om Linnéa Gunnarsdotter

Avhandlingsprojekt

I mitt avhandlingsarbete undersöker jag artighetsstrategier i den franska som talas i Abidjan, Elfenbenskusten. Där är franskan utbredd i många olika typer av situationer, och som språkvarietet formas den av sin kontext och användning. Det finns exempelvis syntaktiska och morfologiska särdrag i Abidjan-franskan, men det som jag studerar är de pragmatiska särdragen som är kopplade till artighetssystemet, d.v.s. de oskrivna sociala reglerna. Hur uttrycker man sig artigt på franska i Abidjan? Hur varierar uttrycket beroende på vem som talar med vem? Avhandlingsämnet befinner sig inom fältet sociolingvistik.

Bakgrund

Jag började min utbildning efter gymnasiet med att läsa franska och fransk kulturkunskap i två terminer vid Université de Perpignan. Efter det har jag tagit en masterexamen i översättning och en magisterexamen i franska, båda vid Göteborgs universitet. Genom åren har jag också arbetat inom flera olika branscher i Sverige, Frankrike, Storbritannien och Elfenbenskusten.

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-11-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?