Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Maria Forsman

Doktorand

Maria Forsman
Doktorand
romanska språk
maria.forsman@sprak.gu.se

Rumsnummer: C501B
Postadress: Box 200, 40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6 , 41255 Göteborg


Institutionen för språk och litteraturer (Mer information)
Box 200
405 30 Göteborg
www.sprak.gu.se
spl@sprak.gu.se
Besöksadress: Renströmsgatan 6 , 412 55 Göteborg

Om Maria Forsman

Projektbeskrivning

I mitt projekt intresserar jag mig för vad det innebär att på textnivå omarbeta en teaterpjäs till ett libretto. Som material har jag valt den franska pjäsen Le barbier de Séville (1775) av Beaumarchais och librettona till två av de mest kända italienska operor som baserats på denna pjäs: Il barbiere di Siviglia (1782) av Paisiello och Il barbiere di Siviglia (1816) av Rossini.

Förutom att studera de här omarbetningarna som adaptioner, med utgångspunkt i adaptionsteorier, vill jag också tillämpa ett översättningsperspektiv på processerna för att undersöka eventuella översättningsrelaterade problem och frågor. Den här andra delen av projektet tycker jag är intressant att göra särskilt med tanke på att källtexten och måltexterna är skrivna på två romanska språk som förenas i både språkliga och kulturella hänseenden.
 

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-11-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?