Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Maria Ester Fernández Incógnito

Doktorand

Maria Ester Fernández Incógnito
Doktorand
spanska
ester.fernandez@sprak.gu.se
031-786 1921

Rumsnummer: H728
Postadress: Box 200, 40530 Göteborg
Besöksadress: Lundgrensgatan 1B , 41256 Göteborg


Institutionen för språk och litteraturer (Mer information)
Box 200
405 30 Göteborg
www.sprak.gu.se
spl@sprak.gu.se
Besöksadress: Lundgrensgatan 1B , 412 56 Göteborg

Om Maria Ester Fernández Incógnito

Bakgrund

Min grundutbildning består av en filosofie magisterexamen i spansk filologi från Zaragozas universitet (Spanien) och en masterexamen i spanska som främmande språk från Alcalá de Henares universitet (Madrid, Spanien). Jag är också utbildad lärare i spanska för gymnasiet.

Från 2006 till 2008 var jag utlandslektor i spanska vid Göteborgs universitet. Efter det fortsatte jag att jobba vid Göteborgs universitet som gästlärare i spanska i 5 år. Under de åren undervisade jag på olika kurser, och har dessutom utvecklat flera kurser och deltagit i olika projekt, exempelvis arbete med studieplaner samt utveckling av IKT-resurser i undervisningen.

I september 2014 blev jag antagen till forskarutbildningen i spanska vid Göteborgs universitet. Mina akademiska intressen kretsar kring tillämpad lingvistik inom främmandespråkinlärning samt språkdidaktik. Ett ämne som väckte mitt intresse är grammatikens roll i undervisningen och i inlärningsprocessen, närmare bestämt särskilda redskap som kommer ifrån den kognitiva grammatikramen för att skapa pedagogiska versioner av olika grammatiska fenomen.

Jag har dessutom samarbetat med ett förlag i Spanien som är specialiserat på didaktik och läromedel för att utforma läroböcker i spanska för utländska studenter. Denna erfarenhet har bidragit till att öka mitt engagemang i undervisningen.

Undervisning

Mina huvudämnen är språkfärdighet, grammatik och språkdidaktik. Jag har undervisat på grundnivå (campus och nätbaserad kurs): grundkurs, fortsättningskurs, fördjupningskurs samt lärarprogrammet och lärarlyftet.

Konferensbidrag

  • ”Los verbos de cambio en corpus nativos y de aprendices”. Encuentro de Lingüística Hispánica en Bélgica. Universidad de Amberes. 24 de octubre de 2016
  • ”El aprendizaje de los verbos semicopulativos de cambio. Un estudio de la interlengua de aprendices suecos de español”. XIX Congreso de romanistas escandinavos, Reykjavik, 12-15 augusti 2014.
  • ”Nuevos escenarios didácticos: La webquest. ”XVIII Congreso de romanistas escandinavos, Gotemburgo, 9-12 augusti 2011.
  • ”La webquest como propuesta de trabajo en el aprendizaje del español como lengua extranjera”. XII Jornadas pedagógicas para profesores de español de Suecia, Gotemburg 25-27 september 2009.
  • ”El Marco Común Europeo de Referencia para las Lenguas: aprendizaje, enseñanza y evaluación”. Jornadas de español. APEOS (Asociación de Profesores de Español del oeste de Suecia). Gotemburgo, 9 april 2009.

 

 

Visar 1 - 1 av 1

2017

Visar 1 - 1 av 1

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-11-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?