Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Benjamin Kutrowski Valente

Doktorand

Benjamin Kutrowski Valente
Doktorand
Slaviska språk, fornkyrkoslaviska
benjamin.valente@sprak.gu.se
031-786 4625

Rumsnummer: H735
Postadress: Box 200, 40530 Göteborg
Besöksadress: Lundgrensgatan 1B , 41256 Göteborg


Institutionen för språk och litteraturer (Mer information)
Box 200
405 30 Göteborg
www.sprak.gu.se
spl@sprak.gu.se
Besöksadress: Lundgrensgatan 1B , 412 56 Göteborg

Om Benjamin Kutrowski Valente

Projektbeskrivning

Titel: The evolution and the survival of the dual number in the Old Church Slavic redactions of the Acts of the Apostles

Min forskning handlar om numerus dualis i fornkyrkoslaviska, om dess utveckling och dess överlevnad i olika redaktioner av fornkyrkoslaviska från ca 1000- till ca början av 1600-talet. Huvudmaterialet är Apostlagärningarna, på grund av textens stora antal dualiskontexter, men även andra källor av icke-liturgisk karaktär examineras för jämförelser.

Syftet med arbetet är (1) att undersöka dualisbruket och dess avtagande, alternativt överlevnad i olika fornkyrkoslaviska redaktioner av Apostlagärningarna, eftersom det varierar mycket från en redaktion till en annan; (2) att försöka fastställa en tydlig kronologi av dualisbrukets försvagande i fornkyrkoslaviska och mer allmänt i slaviska språk, eftersom kategorin har försvunnit från de allra flesta slaviska språk, förutom slovenska, hög- och lågsorbiska och kasjubiska; (3) att försöka ge en förklaring till dess försvinnande, alternativt dess överlevnad.

Projektet har också för syfte att bidra till forskningen om dualis i slaviska språk, som har pågått i över hundra år, men främst fokuserat på enskilda moderna språk och dialekter.
 

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-11-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://sprak.gu.se/om/personal/?userId=xvalbe
Utskriftsdatum: 2019-09-22