Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Joakim Hermansson

Doktorand

Joakim Hermansson
Doktorand
Engelska
joakim.hermansson@sprak.gu.se
031-786 1813

Rumsnummer: H633
Postadress: Box 200, 40530 Göteborg
Besöksadress: Lundgrensgatan 1B , 41256 Göteborg


Institutionen för språk och litteraturer (Mer information)
Box 200
405 30 Göteborg
www.sprak.gu.se
spl@sprak.gu.se
Besöksadress: Lundgrensgatan 1B , 412 56 Göteborg

Om Joakim Hermansson

Efter ekonomutbildning, kompletterande studier i konstvetenskap, arbete som konstintendent, ser jag mig idag som pedagog med studier som hobby, med 25 år som lärare och lärarlegitimation i bl.a. engelska, svenska, matematik, kulturhistoria, samhällskunskap, historia, religion och geografi som stöd. Magisterexamina i lingvistik och engelsk litteratur, samt studier i film och manus förde mig in på det som mitt avhandlingsarbete har fokuserat på: Hur film och litteratur används av oss för att förstå oss själva och vår omvärld och hur de gestaltar vad det är att vara vuxen.

Med hjälp av modeller från sociologi och utvecklingspsykologi samt teoribildning om adaption och berättelsestrukturers retoriska funktion undersöks i projektet vad som sker med bilden av vuxenvarandet när samtidsromaner blir till filmmanus och film. Projektet hanterar titlar som Atonement, The Road, Fifty Shades of Grey, The Da Vinci Code, Me Before You, Shutter Island, Room, Up in the Air, Gone Girl och The Martian.

Sedan 2010 har jag även arbetat vid Högskolan Dalarna, med översättningar, utbildning av nyanlända akademiker och allt mer inom programmen för manus och film/TV-produktion. Mina vänner förknippar mig dock mest med paddling, trädgård, snickrande, Glyndebourne, Carl Larsson och trattkantareller.

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-11-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://sprak.gu.se/om/personal/?userId=xhejoa
Utskriftsdatum: 2019-09-15