Här på vår institution är vi fem studievägledare. Vi har fördelat ämnen och program mellan oss för att vi ska ha bättre detaljkunskaper om dessa men vi svarar även på mer övergripande frågor, ingen fråga är för stor eller för liten.
Alla samtal utgår givetvis utifrån dina frågor och funderingar och omfattas av tystnadsplikt.
Du kan boka tid för ett vägledningssamtal där du får sitta ner i lugn och ro med en neutral och opartisk studievägledare för att få lyfta dina tankar. Du kan givetvis även ringa och skicka epost enligt kontaktuppgifterna nedan. Du som studerar till lärare - vänd dig till studievägledaren för det språk du läser.
Studie- och karriärvägar - vägar vidare, examen mm
Vad studievägledaren kan göra för dig! (pdf)
På vår sida Student vid institutionen hittar du mer information om handledning, stöd under studietiden, examen och mycket mer.
Till sidan Student vid institutionen
Ta kontakt med studievägledaren för det språk eller program du läser, se kontaktuppgifter här nedan.
Humanisten, Lundgrensgatan 1B, plan 4, korridor E
(Viss variation kan förekomma, se respektive studievägledare nedan.)
Telefontid
Måndag, onsdag och torsdag kl 10:30 - 11:30
Mottagning
Måndag, onsdag och torsdag kl 13:00 - 14:00
Studievägledare för afrikanska språk, arabiska, engelska, antik grekiska, latin, somaliska, ämneslärarprogrammet och översättarprogrammet
Telefon: 031-786 17 95
E-post: afrikanska språk, arabiska, engelska, antik grekiska, latin, somaliska, ämneslärarprogrammet, översättarprogrammet
Tjänsterum: E411
Studievägledare för franska, tyska, slaviska språk och spanska
Telefon: 031-786 18 02
E-post: franska, tyska, slaviska språk, spanska
Tjänsterum: E413A
Studievägledare för japanska, kinesiska, masterprogrammet språk och interkulturell kommunikation och internationella språkprogrammet
Telefon: 031-786 17 82
E-post: japanska, kinesiska, int. språkprogrammet, språk och interkulturell kommunikation (masterprogram)
Tjänsterum: E419
Studievägledare för utbytesstudier
Telefon:031-786 18 08
E-post: Utbyte, Erasmus
Tjänsterum: E413B
Studievägledare för studentuppföljning och alumnverksamhet
Mottagning endast enligt överenskommelse
Telefon: 031-786 45 88
E-post: hilde.vandeput@sprak.gu.se
Tjänsterum: E410A
Behöver du en neutral part att resonera och fundera tillsammans med om möjliga vägar för dina studier? Tänker du på vad som ska hända efter utbildningen? Funderar du på hur och var du kan använda din utbildning?
En kontakt med studievägledaren kan kanske visa på vägar du inte tidigare funderat över, erbjuda nya uppslag för dina tankar framåt.
Ta kontakt med studievägledaren för det språk du läser för att boka tid för ett samtal.
Ett bra sätt att få inblick i en framtida arbetsmarknad är att göra en praktik. Du kan söka vår praktikkurs som du kan läsa mer om här: Språk i praktiken, 15 hp
På vår fakultetsgemensamma sida för Examen & arbetsliv finns information som du kan ha användning för när du funderar på frågor som rör arbetsmarknad och hur du kan få ett arbete inom ditt utbildningsområde. Informationen är indelad utifrån var du befinner dig i processen, om du är i början eller i slutet av utbildningen. Du kan alltid ta hjälp av en studievägledare om du har några frågor eller funderingar.
Ett examensbevis är viktigt för att styrka att du är behörig när du söker dig vidare i utbildningssystemet. Ska du söka en masterutbildning är den grundläggande behörigheten att du har en kandidatexamen. Ska du söka forskarutbildning behöver du lägst en magisterexamen. Detta gäller förstås också när du söker utbildning i andra länder.
Efter att du fullgjort kurserna på 90, 120 eller 150 hp i ditt huvudämne samt uppfyller övriga krav ansöker du om att ta ut en kandidatexamen inom ditt område. Har du studerat på masternivå är det förstås en sådan examen du ansöker om.
På examensbeviset framgår vilken examen som utfärdats, vilka kurser som ingår, betyg på kurserna och vilket datum de avslutades.
Examensbeviset är både på svenska och engelska. Dessutom får du ett Diploma Supplement, som är en bilaga som beskriver utbildningen och dess plats i utbildningssystemet. Du ansöker lättast direkt på webben enligt instruktioner på universitetets sida för examensfrågor.
Humanistiska fakulteten har en examenshögtid i början av hösten för alla som tar ut sin examen. Det är en trevlig högtid där du får tillfälle att fira att du nu är klar med din utbildning.
Ansökan om tillgodoräknande av del av kurs
Ansökan om tillgodoräknande av hel kurs
Till institutionens sidor i lärplattformen GUL
Box 200, 405 30 Göteborg
Besöksadress:
Lundgrensgatan 1B
Telefon:
031-786 1818