Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vad är studievägledning?

En studievägledare lyssnar, sammanfattar, ställer frågor, utmanar och vidgar dina perspektiv. En vägledare kan lyssna på dina funderingar som rör studier och framtida arbete.

Du får svar på många av dina studierelaterade frågor.
Du får hjälp att hitta verktyg och redskap som hjälper dig att fatta beslut som passar för just dig och din situation. Du får nya idéer och uppslag på möjliga vägar utifrån dina intressen och drömmar.

Du kan boka tid för ett vägledningssamtal där du får sitta ner i lugn och ro med en neutral och opartisk studievägledare för att få lyfta dina tankar. Du kan givetvis även ringa och skicka epost enligt kontaktuppgifterna nedan. Du som studerar till lärare - vänd dig till studievägledaren för det språk du läser.

Studie- och karriärvägar

Studie- och karriärvägar - vägar vidare, examen mm

Vad studievägledaren kan göra för dig! (pdf)

Student vid institutionen

På vår sida Student vid institutionen hittar du mer information om handledning, stöd under studietiden, examen och mycket mer.
Till sidan Student vid institutionen


Våra studievägledare

Ta kontakt med studievägledaren för det språk eller program du läser, se kontaktuppgifter här nedan.

Besöksadress

Humanisten, Renströmsgatan 6, plan 4, korridor EMottagning och telefontid för studievägledarna:

(Viss variation kan förekomma, se respektive studievägledare nedan.)

Telefontid
Måndag, onsdag och torsdag kl 10:30 - 11:30

Mottagning, drop-in
Måndag och onsdag kl 13:00 - 14:00

Du kan även boka en tid.Med anledning av nuvarande läge med att begränsa smittspridning av Covid-19 tar studievägledarna för tillfället inte emot några besök, varken drop-in eller bokade besök. Du kan fortfarande få vägledning via epost och telefon. 

Du kan också boka ett virtuellt möte med studievägledaren i det språk du studerar eller är intresserad av. Skicka en epost så vi kan boka en tid för detta möte, kontaktuppgifter till studievägledarna hittar du nedan.Eva-Lena Axelsson

Studievägledare för afrikanska språk (inklusive somaliska och swahili), arabiska, engelska, antik grekiska, latin, somaliska, ämneslärarprogrammet och översättarprogrammet

Telefon: 031-786 17 95
E-post: afrikanska språk, arabiska, engelska,
antik grekiska
, latin, ämneslärarprogrammet, översättarprogrammet
Tjänsterum: E411


Malin Karlsson

Studievägledare för japanska, kinesiska, internationella språkprogrammet och masterprogrammet språk och interkulturell kommunikation

Mottagning/telefontid på måndagar och torsdagar

Telefon: 031-786 17 82
E-post: japanska, kinesiska, internationella språkprogrammet, språk och interkulturell kommunikation
Tjänsterum: E413A


Ann-Christin Undeby

Studievägledare för franska, tyska, spanska och slaviska språk (inklusive ryska, slaviska medeltidsstudier och ukrainska)

Telefon:031-786 18 08
E-post: franska, tyska, spanska, slaviska språk
Tjänsterum: E413B


Hilde Vandeput


Mottagning endast enligt överenskommelse

Telefon: 031-786 45 88
E-post:
hilde.vandeput@sprak.gu.se
Tjänsterum: E410A


Studie- och karriärvägar

Vägar vidare

Behöver du en neutral part att resonera och fundera tillsammans med om möjliga vägar för dina studier? Tänker du på vad som ska hända efter utbildningen? Funderar du på hur och var du kan använda din utbildning?
En kontakt med studievägledaren kan kanske visa på vägar du inte tidigare funderat över, erbjuda nya uppslag för dina tankar framåt.
Ta kontakt med studievägledaren för det språk du läser för att boka tid för ett samtal.

Ett bra sätt att få inblick i en framtida arbetsmarknad är att göra en praktik. Du kan söka vår praktikkurs som du kan läsa mer om här: Språk i praktiken, 15 hp

Examen och arbetsliv

På vår fakultetsgemensamma sida för Examen & arbetsliv finns information som du kan ha användning för när du funderar på frågor som rör arbetsmarknad och hur du kan få ett arbete inom ditt utbildningsområde. Informationen är indelad utifrån var du befinner dig i processen, om du är i början eller i slutet av utbildningen. Du kan alltid ta hjälp av en studievägledare om du har några frågor eller funderingar.

Ta ut din examen

Ett examensbevis är viktigt för att styrka att du är behörig när du söker dig vidare i utbildningssystemet. Ska du söka en masterutbildning är den grundläggande behörigheten att du har en kandidatexamen. Ska du söka forskarutbildning behöver du lägst en magisterexamen. Detta gäller förstås också när du söker utbildning i andra länder.

Ansök om din examen

Efter att du fullgjort kurserna på 90, 120 eller 150 hp i ditt huvudämne samt uppfyller övriga krav ansöker du om att ta ut en kandidatexamen inom ditt område. Har du studerat på masternivå är det förstås en sådan examen du ansöker om.
På examensbeviset framgår vilken examen som utfärdats, vilka kurser som ingår, betyg på kurserna och vilket datum de avslutades.

Examensbeviset är både på svenska och engelska. Dessutom får du ett Diploma Supplement, som är en bilaga som beskriver utbildningen och dess plats i utbildningssystemet. Du ansöker lättast direkt på webben enligt instruktioner på universitetets sida för examensfrågor.

Studieinformation

Blanketter

Ansökan om studieuppehåll

Ansökan om tillgodoräknande av del av kurs

Ansökan om tillgodoräknande av hel kurs

Ansökan om dispens från förkunskapskrav

Regler

  • För studier på grundnivå och avancerad nivå
  • För examination
  • För utbildning på forskarnivå

Till sidan Lokala studieregler

Kontaktinformation

Institutionen för språk och litteraturer

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Lundgrensgatan 1B

Telefon:
031-786 1818

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2020-08-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://sprak.gu.se/kontakta-oss/studievagledning/
Utskriftsdatum: 2020-08-11