Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Emma Magnusson

  • Ämne: spanska

Bakgrund

Jag är anställd som universitetsadjunkt i spanska vid Linnéuniversitetet i Växjö. Genom Nämnden för Lärarutbildning vid Linnéuniversitetet har jag fått finansiering för att skriva en licentiatuppsats i spanska med litteraturdidaktisk inriktning vid Göteborgs universitet. Jag har sedan tidigare studier vid Linnéuniversitetet en masterexamen i spanska med språkdidaktisk inriktning, en magisterexamen i engelska med litteraturvetenskaplig inriktning och en gymnasielärarexamen med engelska och svenska som huvudämnen samt tillhörande lärarlegitimation.

Jag har även ingått i ett Stintfinansierat internationaliseringsprojekt, genom vilket jag vid tre tillfällen varit på utbyte i Paraguay och i Madrid. Inom ramen för detta projekt har jag under Eva Löfquists ledning tillsammans med andra studenter och forskare bidragit till skrivandet av en lärobok för universitetsstudenter i spanska, det vill säga. Mujeres que escriben, mujeres que leen (2008).

För närvarande har jag alltså 50 % undervisning i spanska vid Linnéuniversitetet och 50 % forskarstudier vid Göteborgs universitet. Vid Linnéuniversitetet har jag sedan 2006 undervisat i såväl svenska som spanska på G1-, G2- och G3-nivå i kurser som rör spansk grammatik och översättning, spanskt uttal, spansk fonetik och spanskdidaktik samt svensk fonetik, svensk grammatik, svenskdidaktik, retorik och akademiskt skrivande. Dessutom har jag sedan tidigare fem års erfarenhet av att arbeta som gymnasielärare i spanska, svenska och engelska. Under min tjänstgöringstid som gymnasielärare har jag ansvarat för och genomfört utbytesprojekt med språkelever i Spanien, Tyskland, England och Irland samt suttit med i styrelsen för LMS (Lärare i Moderna Språk) i Kronobergs Län. Jag sitter även med i styrelsen för Delta Kappa Gamma (Sweden), en förening vars uppgift går ut på att stödja yrkesmässig och personlig utveckling hos kvinnliga utbildare och främja god utbildning.

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-06-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://sprak.gu.se/kontakta-oss/doktorander/magnusson--emma/
Utskriftsdatum: 2020-04-02