Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sinologi - forskning

Forskningen inom ämnet sinologi (kinesiska) på Göteborgs universitet har en stark humanistisk prägel och berör olika sidor av Kinas historia och nutid.

Fredrik Fällman har särskilt intresserat sig för kinesiska intellektuellas trosuppfattningar och -uttryck, men också den kristna missionens historia i Kina. Han förbereder en studie av ”anpassad” religion i dagens Kina och de språkliga och politiska aspekterna av detta. Fredrik arbetar också med synen på etniska minoriteter, deras språk och kultur, i dagens Kina.

Martin Svensson Ekströms forskning rör främst klassisk kinesisk litteratur men även grekisk och romersk litteraturteori. Han arbetar även på en idéhistorisk studie om den svenska sinologins uppkomst under början av 1700-talet, då bland andra den Göteborgsfödde Karl Gustav Schröder (1719-1789) skrev lärda avhandlingar om Kina.

Ovannämnda forskare driver även The Bernhard Karlgren Seminar Series där inbjudna, internationellt välkända sinologer presenterar sina pågående arbeten. Serien är uppkallad efter den framstående svenske sinologen Bernhard Karlgren, som var professor vid Göteborgs högskola och dess rektor 1931-36.

För mer information hänvisas till respektive forskares hemsida.
 

Kontaktinformation

Fredrik Fällman

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Lundgrensgatan 7

Telefon:
031-786 4621

Kontaktinformation

Martin Svensson Ekström

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Lundgrensgatan 7

Telefon:
031-786 2913

Sidansvarig: Fredrik Fällman|Sidan uppdaterades: 2019-10-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?