Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Italienska - Forskning

Inom ämnet italienska vid Institutionen för språk och litteraturer vid GU bedrivs för närvarande forskning med främst litterär inriktning.
Huvudinriktningen ligger på italiensk litteratur från 1800- och 1900-talen, men flera särskilda studier har också ägnats åt 1700-talet. Den profil och det forskningsgrepp som valts lyfter fram områden och författarskap av hög litterär kvalitet som av olika skäl (främst politiska) hållits något utanför den officiella kanon eller rentav uteslutits ur den.
Förhållandet mellan litteratur och politik och censurens roll under fascismen är också ett fält som intensivt utforskas.
Tack vare denna fokusering har vår forskning i ämnet på förhållandevis kort tid etablerat sig även internationellt och särskilt i Italien som ledande inom sina fält.
Således har ämnet under senare år anordnat flera internationella kongresser med inbjudna utländska specialister (främst italienska forskare) och ingår i nätverk med forskare i flera länder.  

Kontaktinformation

Ulla Åkerström

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Lundgrensgatan 7

Telefon:
+46 (0) 31 786 1812

Sidansvarig: Fredrik Fällman|Sidan uppdaterades: 2014-05-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?