Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Afrikanska språk - forskning

Göteborgs universitet har som enda universitetet i Skandinavien ett akademiskt utbud i afrikanska språk, med möjlighet till master- och doktorsexamen. Verksamheten omfattar både utbildning (på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå) och forskning.

Traditionellt har forskningen i ämnet huvudsakligen fokuserat på icke beskrivna och hotade bantuspråk, både från ett språkligt och ett sociolingvistiskt perspektiv. Aktuell forskning fokuserar på språk i Malawi, Rwanda, Somalia, Sydafrika och Tanzania. Forskningen baseras huvudsakligen på fältarbete, och alla medlemmar i gruppen har stor erfarenhet av eliciterings- och dokumentationstekniker. 

Vid institutionen för språk och litteraturer vid Göteborgs universitet bidrar forskningen i ämnet till forskningsområdena Språkliga strukturer och Språk i samhällskontext.

Resultaten av forskningen i ämnet presenteras regelbundet på internationella konferenser och i referentgranskade publikationer, vilket framgår av ämnesföreträdarnas enskilda webbsidor som nås via länkarna nedan.

 

 

Kontaktinformation

Laura J. Downing, Professor of African Languages

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Lundgrensgatan 7

Telefon:
031-786 5263

Sidansvarig: Fredrik Fällman|Sidan uppdaterades: 2019-10-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?