Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Spanska - forskarnivå

Om du är intresserad av att bli antagen till forskarnivån måste du vara behörig och ha finansiering. Behörighetsgrunderna finner du under studieplaner (spanska). Där finner du även en utförlig beskrivning av utbildningens mål, innehåll, urvalskriterier, m.m. Avhandlingar har under de senaste åren skrivits inom ett brett spektrum av ämnen inom språk, litteratur, kulturvetenskap och språkdidaktik tillämpat på det spanskspråkiga området. Spanska är ett ämnesområde i stark expansion i Sverige (internationellt är det sedan lång tid tillbaka ett mycket starkt forskningsämne och forskningsområde). Forskning om språkinlärning och språkdidaktik med inriktning mot spanska är därför särskilt angeläget med tanke på att det finns ett växande behov både i skolan och på universitetet om mer kunskap inom området.

Samarbeten

Vi har för närvarande samarbete med tre universitet i Spanien (Barcelona, Valladolid och Sevilla), s.k. "Convenios de cotutela", som bl. a. innebär att doktorsavhandlingarna godkänns vid båda universiteten och att vi har tillgång till specialisthandledare vid respektive lärosäte. Vi har även avtal med andra universitet (Cádiz, Alcalá de Henares) för kurser och utbildning på master och forskarnivå. Det här arbetssättet innebär också att våra doktorander får tillgång till ett seminarieutbud vid spanskspråkigt universitet. Vi är öppna och positiva till att etablera flera samarbetspartners för nya forskningsprojekt vid behov. Inom ämnet har vi ett mycket omfattande internationellt kontaktnät inom hispanistiken som bland annat kan utnyttjas i detta syfte.

Finansiering genom Bo Linderoth Olsons fond

Utbildning i spanska på forskarnivå vid Göteborgs universitet har tillgång till en fond (Bo Linderoth Olsons Fond) som dels finansierar resor i vetenskapligt syfte (bl. a. i samband med kurser och seminarieutbud vid universitet som vi skrivit avtal med, men även fältarbeten, arkiv- och biblioteksbesök, deltagande i konferenser, symposia, workshops) och som även kan finansiera själva utbildningen. Medel utlyses i regel i samband med att institutionen utlyser doktorandtjänster, och information läggs då ut på denna sida.

Handledare i spanska med litteraturvetenskaplig inriktning samt litteraturdidaktik


med språkvetenskaplig inriktning:

Aktiva doktorander

 

Vill du veta mer?

Mer om utbildning på forskarnivå

Här hittar du information om studieplaner och hur du ansöker till forskarutbildningen.

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2018-03-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?