Slaviska medeltidsstudier inom andra utbildningar

Ämnet Slaviska medeltidsstudier har koppling till andra ämnen som grekiska, latin och ryska. Därför ingår fornkyrkoslaviska som delmoment i följande kurser:

• SPL120, Äldre litteratur från Homeros till Petrarca. I denna kurs ingår momentet Receptionen av antikens texter i den fornkyrkoslaviska litteraturen.
  • LIB120, Trivium: Det mänskliga språket och det logiska beviset, delkurs Physiologus. Traderingen av Physiologus på fornkyrkoslaviska utgör ett moment i denna kurs som fokuserar bland annat på hur en text och dess översättningar formas efter sin(a) kontext(er).
  • RY1323, Ryska, Fördjupningskurs, Text 1, delkurs Äldre texter och språkhistoria 1.
  • RY1333, Ryska, Fördjupningskurs, Text 2, delkurs Äldre texter och språkhistoria 2.

De två sistnämnda delkurserna fokuserar huvudsakligen på ryska språkets historiska utveckling, men de berör även fornkyrkoslaviska språket och dess texter.

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-11-28