Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Slaviska språk - forskarnivå

Målet med forskarutbildningen i slaviska språk är att ge dels fördjupade kunskaper inom ämnesområdet, dels de färdigheter i forskningsmetodik och det vetenskapliga betraktelsesätt som fordras för att lösa en större forskningsuppgift och redovisa resultatet i en avhandling. Forskarutbildningen leder till en doktorsexamen, men med möjlighet att avlägga en licentiatsexamen efter två år.

Utbildningen är avsedd att lägga grunden för fortsatt vetenskapligt arbete och ge behörighet för sådana yrken som kräver omfattande kunskaper och färdigheter i slaviska språk samt vetenskaplig skolning, till exempel tjänster inom högskolan och skolväsendet, liksom även den vidare arbetsmarknad som efterfrågar liknande kompetenser.

Utbildningen innehåller kurser, såväl obligatoriska som valfria, och skrivandet av en avhandling. Kurserna ger en vetenskaplig bredd, medan avhandlingsprojektet innebär en mer specificerad inriktning. Den vanligaste formen för avhandling är en monografi, men man kan också göra en så kallad sammanläggnings¬avhandling bestående av ett antal artiklar samt en sammanbindande ”kappa”.

Studieplanen för utbildning på forskarnivå i ämnet slaviska språk hittar du här. I den finner du information om antagnings- och behörighetskrav, examensmål, utbildningens uppläggning och innehåll.

institutionens hemsidor för forskning hittar du information om vilka forskningsområden som förekommer vid institutionen. Vid institutionen finns kompetens i flera slaviska språk, men forskningsinriktningarna inom forskarutbildningen är primärt ryska och slaviska medeltidsstudier (fornkyrkoslaviska).

 

Aktiva doktorander

 

 

Vill du veta mer?

Mer om utbildning på forskarnivå

Här hittar du information om studieplaner och hur du ansöker till forskarutbildningen.

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2018-04-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?