Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kinesiska

Lärarlaget i kinesiska: Guohua Hu, Fredrik Fällman, Elena Pollacchi, Martin Svensson Ekström.

Vad innebär det att läsa kinesiska hos oss?

Grundutbildningen i kinesiska vid Göteborgs universitet erbjuder kurser i kinesiska upp till 150 hp (kandidatexamen) och till 180 hp (magisterexamen) på helfart. Därefter har du möjlighet att fortsätta inom ämnet på forskarutbildningen.

Läs tredje terminen i Kina

På grundnivå kan du läsa kinesiska i fem terminer. Under de första två terminerna ligger fokus på språkfärdighet, att prata, lyssna och skriva, parallellt med kurser om Kina idag och Kinas historia. Andra året fortsätter du med mer avancerad läsning, skrivning och hörförståelse, och har möjlighet att läsa termin 3 vid ett kinesiskt universitet. Göteborgs universitet har utbyte med följande universitet där du kan läsa kinesiska:

Ansökan till utbyte är öppen mellan den 10 december-1 februari varje år. För mer information se:
https://studentportal.gu.se/Utomlands/ansokan-och-urval

Andra året läser du också om kinesisk litteratur och idéhistoria och får grunderna i klassisk kinesiska. Termin fem arbetar du huvudsakligen med din kandidatuppsats.

Magister/masterexamen

På avancerad nivå kan du läsa till en magister/masterexamen med kinesiska som huvudämne via institutionens magister/masterprogram Språk och interkulturell kommunikation (120 hp). För att söka till Språk och interkulturell kommunikation krävs kandidatexamen och reell kompetens i kinesiska.

Kalle och Jenny om sina studier vid Fudan University i Shanghai (kort version)

Introduktion till kinesiska

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-12-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?