Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Japanska

Lärarlaget i japanska, bakre raden: Lars Larm, Yasuko Nagano-Madsen, Yuka Okamoto-Gustafsson, Fusae Takasaki Ivarsson, Misuzu Shimotori. Främre raden: Lisa Pääjärvi, Yukiko Shimizu. Ej närvarande: Martin Nordeborg (studierektor)

Vad innebär det att läsa japanska hos oss?

Grundutbildningen i japanska vid Göteborgs universitet erbjuder kurser i japanska upp till 150 hp (kandidatexamen) och 180 hp (magisterexamen) på helfart. Därefter har du möjlighet att fortsätta inom ämnet på forskarutbildningen.

På första och andra terminens studier ligger tonvikten på grundläggande språk- och kommunikationsfärdigheter samt på kunskap om Japans kultur och samhälle. Från och med tredje terminen fokuseras på läsförmåga och undervisningen breddas till att inkludera språk- och litteraturvetenskap. Under den femte terminen och på magisternivå ingår även klassisk japanska i undervisningen. Vi ger även en kortare kurs i japanskt kultur- och samhällsliv.

Förutom att läsa japanska som fristående kurs kan du ta ut en kandidatexamen i japanska inom Internationella språkprogrammet och du kan ta ut en magister/masterexamen med japanska som huvudämne via institutionens magister/masterprogram Språk och interkulturell kommunikation (120 hp). För att söka Internationella språkprogrammet krävs 60 hp japanska och till Språk och interkulturell kommunikation krävs kandidatexamen och reell kompetens i japanska.

Vi har även samarbete med Handelshögskolan i Göteborg.
Utbytesstudier i Japan erbjuds på fördjupningsnivå och/eller avancerad nivå för studenter som avslutat tidigare nivåer i mån av plats.

Introduktion till japanska

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2018-04-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?