Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Japanska

Lärarlaget i japanska, bakre raden: Lars Larm, Yasuko Nagano-Madsen, Yuka Okamoto-Gustafsson, Fusae Takasaki Ivarsson, Misuzu Shimotori. Främre raden: Lisa Pääjärvi, Yukiko Shimizu. Ej närvarande: Martin Nordeborg (studierektor)

Varför ska jag läsa japanska?

Japan är världens tredje största ekonomi. Det japanska språket, som har 125 miljoner modersmålstalare, är det fjärde största språket på internet. Om det tidigare var traditionell kultur i form av haiku-dikter, kabuki, teceremoni eller kampsporter som var fokus för vårt intresse för Japan är det numera den globala spridningen av japansk populärkultur som skapar intresse kring landet och språket. Kunskaper i det japanska språket ger en unik möjlighet att fördjupa sig i denna spännande kultur!

Vad innebär det att läsa japanska hos oss?

Grundutbildningen i japanska vid Göteborgs universitet erbjuder utbildning upp till 150 hp (kandidatexamen) och 180 hp (magisterexamen) på helfart. Därefter ges även möjlighet att fortsätta inom ämnet på forskarutbildning.

Det går att ta ut en kandidatexamen i japanska inom Internationella språkprogrammet och det går att ta ut en en magister/masterexamen med japanska som huvudämne via institutionens magister/masterprogram, Språk och interkulturell kommunikation (120 hp). För att söka Internationella språkprogrammet krävs 60 hp japanska och till Språk och interkulturell kommunikation krävs kandidatexamen och reell kompetens i japanska.

Vi ger en kortare kurs i japanskt kultur- och samhällsliv. Vi har även samarbete med Handelshögskolan i Göteborg.

Utbytesstudier i Japan erbjuds på fördjupningsnivå och/eller avancerad nivå för studenter som avslutat tidigare nivåer i mån om plats.

På första och andra terminen ligger tonvikten på grundläggande språk- och kommunikationsfärdigheter samt kunskap om Japans kultur och samhälle. Från och med tredje terminen fokuseras på läsförmåga och undervisningen breddas till att inkludera språk- och litteraturvetenskap. Under den femte terminen och på magisternivå ingår även klassisk japanska i undervisningen.

Introduktion till japanska

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-01-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?