Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Antik grekiska

Grekiska finns belagt i texter från ca 1200 f.Kr. och framåt. I universitetssammanhang används namnet ”grekiska” för klassisk (antik) grekiska, medan den moderna variant av språket som talas i Grekland idag kallas ”nygrekiska”. Grekiska användes inte bara under den klassiska antiken, utan även under senantiken och medeltiden (bysantinsk tid). Det finns en mycket stor litteratur på grekiska; man kan t.ex. nämna Homeros, tragedin och komedin, Platon, Aristoteles och Nya Testamentet.

Målet med universitetsstudiet är att lära sig läsa och förstå grekiskspråkliga texter och skaffa sig en orientering om deras historiska och kulturella bakgrund. Man lär sig däremot inte att tala grekiska.

Studiet passar både för den som behöver språkkunskaperna som komplettering i andra studier, t.ex. äldre historia, litteraturvetenskap, språkämnen, idéhistoria, filosofi och teologi, och för den som vill fördjupa sig i det grekiska språket som sådant.

 

Studievägledning

Eva-Lena Axelsson

Se telefontider och besökstider

Adress: Renströmsgatan 6, plan 4, korridor F

E-post: studievagledning.grekiska@sprak.gu.se

FAQ - vanliga frågor och svar

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-04-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?