Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Franska

Franska lärarlaget: Christina Lindqvist, Ugo Ruiz, Sonia Lagerwall, Britt-Marie Karlsson, Jacob Carlson, Linnéa Gunnarsdotter, Elisabeth Bladh, Mårten Ramnäs

Franska är ett romanskt språk och talas av omkring 100 miljoner människor – förutom i Frankrike i Belgien, Schweiz, Kanada, Afrika, Västindien och Polynesien. Det är av tradition ett språk med stark internationell ställning och i dag vid sidan av engelskan det viktigaste språket i EU.

Nästan 700 miljoner människor talar i dag romanska språk. Mer än 600 miljoner har dem som modersmål. Det gör dem till en av världens största språkgrupper. De romanska språken har alla växt fram ur det folkliga latin – det så kallade vulgärlatinet – som under senantiken talades i romarriket.

Universitetet ordnar kurser i franska i Lyon. Franska kan du som stipendiat inom ramarna för ERASMUS-programmet studera på olika universitetsorter i Europa.

Med franska i din examen kan du bli lärare, tolk eller översättare, men det är också en merit för många yrken inom områdena turism, handel och internationella relationer.

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2018-03-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?