Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arabiska

Arabiska är ett av mänsklighetens viktigaste språk, historiskt, kulturellt, och religiöst. Det är modernt medium för tal och skrift i Mellanöstern och Nordafrika, men också i Europa, genom migration; arabiska är idag på väg att gå om finska som näst största språk i Sverige. Därutöver ett klassiskt lärdomsspråk inom islam, med en väldig litteratur från 500-talet och framåt. Och ettusen femhundra år efter de första texterna, ett globalt språk på internet, satellitteve och i internationella organisationer.

Vår utbildning ger dig både kunskap i det arabiska språket och kännedom om kulturen och samhällsutvecklingen i de arabiska länderna genom historien. Studiernas fokus ligger på det moderna skriftspråket och moderna språkformer. Även klassisk arabiska och äldre litteratur studeras under utbildningens gång, framförallt på avancerad nivå. Övningar i kommunikativa färdigheter ingår genomgående i undervisningen: talfärdighet och hörförståelse tränas i lika grad som läs- och skrivfärdighet.

Under tredje terminen erbjuder vi dig möjlighet att integrera en vistelse i något arabiskt land med utbildningen, för att öka dina kommunikativa färdigheter. Förutom de rena språkkurserna ges vid institutionen även orienteringskurser i arabisk historia och litteratur.

Läs arabiska i Jordanien

 

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-02-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?