Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arabiska

Arabiska lärarlaget. Bakre raden: Eva-Lena Axelsson (studievägledare), Andreas Hallberg, Pernilla Myrne. Främre raden: Helene Kammensjö, Tetz Rooke, Mette Tjell (studierektor)

Arabiska är ett av mänsklighetens viktigaste språk, historiskt, kulturellt, och religiöst. Det är modernt medium för tal och skrift i Mellanöstern och Nordafrika, men också i Europa, genom migration; arabiska är idag på väg att gå om finska som näst största språk i Sverige. Därutöver ett klassiskt lärdomsspråk inom islam, med en väldig litteratur från 500-talet och framåt. Och ettusen femhundra år efter de första texterna, ett globalt språk på internet, satellitteve och i internationella organisationer.

Vår utbildning ger dig både kunskap i det arabiska språket och kännedom om kulturen och samhällsutvecklingen i de arabiska länderna genom historien. Studiernas fokus ligger på det moderna skriftspråket och moderna språkformer. Även klassisk arabiska och äldre litteratur studeras under utbildningens gång, framförallt på avancerad nivå. Övningar i kommunikativa färdigheter ingår genomgående i undervisningen: talfärdighet och hörförståelse tränas i lika grad som läs- och skrivfärdighet.

Under tredje terminen erbjuder vi dig möjlighet att integrera en vistelse i något arabiskt land med utbildningen, för att öka dina kommunikativa färdigheter. Förutom de rena språkkurserna ges vid institutionen även orienteringskurser i arabisk historia och litteratur.

Utlandsförlagda kurser i arabiska

De utlandsförlagda kurserna söker du som vanligt via www.antagning.se senast 15 april inför hösttermin respektive 15 oktober inför vårtermin. Länkar till våra sidor i Studentportalen där du kan läsa mer:

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-06-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?