Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Antik grekiska - forskarnivå

Av tradition heter ämnet på forskarnivå bara Grekiska, men det är antik grekiska (inkluderande även senantik och bysantinsk grekiska) som avses.

Målet med forskarutbildningen i grekiska är dels att ge fördjupade kunskaper inom ämnesområdet, dels de färdigheter i forskningsmetodik och det vetenskapliga betraktelsesätt som fordras för att lösa en större forskningsuppgift och redovisa resultatet i en avhandling.

Forskarutbildningen leder till en doktorsexamen, men med möjlighet att avlägga en licentiatsexamen efter två år. Utbildningen innehåller kurser, såväl obligatoriska som valfria, och skrivandet av en avhandling. I grekiska är det vanligast att skriva en monografi, men du kan också göra en så kallad sammanläggningsavhandling bestående av ett antal artiklar samt en sammanbindande ”kappa”.

Utbildningens mål är att öka studentens kunnande, ge förmåga till vetenskaplig analys och möjliggöra delaktighet i det internationella vetenskapssamhället.

Forskarutbildningens kursdel leder till förbättrad språkfärdighet, ökad beläsenhet och fördjupade ämnesmetodiska insikter. Ämnet för avhandlingen kan väljas inom många olika områden. Textutgivning är ett sådant område; andra möjligheter är historiska, idéhistoriska, litteraturvetenskapliga eller språkvetenskapliga studier. Centralt för det vetenskapliga arbetet är att det alltid är grekisk text som står i fokus.

Studieplanen för utbildning på forskarnivå i ämnet grekiska hittar du här. I den finner du information om antagnings- och behörighetskrav, examensmål, utbildningens uppläggning och innehåll.

Aktiva doktorander

 

Vill du veta mer?

Mer om utbildning på forskarnivå

Här hittar du information om studieplaner och hur du ansöker till forskarutbildningen.

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2018-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?