Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Afrikanska språk

En tredjedel av världens språk finns i Afrika! Vi ger dig kunskap om dessa språk, deras struktur och om olika länders flerspråkiga samhällen.

Du som är intresserad av språk – men också du som studerar globala frågor, den snabbt växande afrikanska ekonomin, språkteknologi eller interkulturell kommunikation – är välkommen till våra kurser på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.

Göteborgs universitet är det enda universitetet i Sverige med ett akademiskt utbud i afrikanska språk. Forskningsämnet fokuserar på språk som talas i Afrika söder om Sahara och har av tradition mestadels berört bantuspråk. Dock kan en doktorsexamen i andra afrikanska språk övervägas.

Inom ämnet afrikanska språk kan du läsa grundkurs i Språk och samhälle i Afrika, somaliska och swahili, och på avancerad nivå finns kurser i afrikanska språk. Se menyn för mer information om ämnet på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.

Läs mer på våra öppna sidor i lärplattformen Canvas:

Vi som undervisar och forskar i afrikanska språk är aktiva inom forskningsområdena Språkliga strukturer och Språk i samhällskontext.

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-10-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?