Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ämnen

Välkommen till institutionen för språk och litteraturer!

Institutionen för språk och litteraturer erbjuder utbildningar inom språkämnen på tre olika nivåer: grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.

Våra kurser riktar sig till dig som är intresserad av språk och litteratur och du kan välja att lära dig ett nytt språk från grunden eller fortsätta dina studier från gymnasiet. Kurserna på grundnivån omfattar bland annat språkfärdighet, språkvetenskap, litteraturvetenskap, samt kultur- och områdesstudier. På de högre nivåerna blir innehållet stegvis mer fördjupat och specialiserat.

Eftersom vi är en språkinstitution så har vi förstås många kontakter vid utländska universitet och erbjuder våra studenter olika möjligheter att studera utomlands.

Vi har även kurser inom lärarutbildning och översättarutbildning. Dessutom erbjuder vi kompetensutveckling för redan yrkesverksamma som vill utveckla sina språkkunskaper.

Om du klickar på länken så får du veta mer om hur det är att vara student vid institutionen. Du kan även kontakta våra studievägledare.

 

Öppna bilden i nytt fönster

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2018-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://sprak.gu.se/amnen/
Utskriftsdatum: 2018-02-24