Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ämnen

Språkämnen som fristående kurs eller inom program

Du som är intresserad av språk och litteratur kan välja att lära dig ett nytt språk från grunden eller fortsätta dina studier från gymnasiet. Alla våra språk (utom engelska) kan du börja läsa utan förkunskapskrav. Har du redan läst franska 3, spanska 3 eller tyska 3 i skolan kan du påbörja grundkursen i franska, spanska eller tyska direkt.

Vi erbjuder utbildningar inom språkämnen på tre olika nivåer: grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Du kan välja att läsa våra ämnen inom något av våra program eller som fristående kurs.

Kurserna på grundnivån omfattar bland annat språkfärdighet, språkvetenskap, litteraturvetenskap, samt kultur- och områdesstudier. På de högre nivåerna blir innehållet stegvis mer fördjupat och specialiserat.

Läs mer om vilka utbildningar vi erbjuder

Vad kan du bli när du har studerat språk?

Har du en examen i språk är du ovanligt väl rustad för arbetslivet, oavsett vilket yrke du väljer. Du får kunskaper och färdigheter som är nödvändiga och användbara i väldigt många olika yrken: journalist, redaktör, informatör, guide, översättare… och i många olika branscher: turism, förlag, kommunikation, utbildning och så vidare. Du kommer också att lära dig så mycket mer än ett språk: Du får kunskap om en annan kultur, du tränas i att analysera och problematisera, du övar på att granska och värdera information.

För att pröva på hur språk kan användas i arbetslivet rekommenderar vi varmt att du väljer en praktikkurs inom de valfria kurser du kan ha med i en examen. Då får du möjlighet att studera språkens roll och betydelse på en arbetsplats och tillämpa dina språkkunskaper i en arbetssituation.

Läs mer om våra praktikkurser

Vill du veta mer?

Student vid institutionen, information som du har nytta av

Kontakta gärna våra studievägledare om du undrar över något!

https://sprak.gu.se/kontakta-oss/studievagledning

 

Öppna bilden i nytt fönster

Studievägledning

Har du frågor om antagning/studier?

Här hittar du våra studievägledare för respektive ämne.

Vi erbjuder kurser i följande ämnen:

Språk och interkulturell kommunikation

Läs mer om magister/masterprogrammet Språk och interkulturell kommunikation.

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2018-11-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?