Nu är det dags att nominera en internationell student till årets Global Swede Ceremony

Nyhet: 2019-03-12

GU:s Global Swede 2018, Alberto Amador tillsammans med Camilla Melander, UD.

Samtliga institutioner vid Göteborgs universitet bjuds in att nominera en utmärkt internationell student senast fredag den 5 april.

Bland inkomna nomineringar väljs sedan en student ut att representera Göteborgs universitet vid en ceremoni som Svenska institutet (SI) och Utrikesdepartementet arrangerar i Stockholm 21:a maj.

Efter ceremonin kommer Global Swede-kandidaterna att ingå i SI:s alumnnätverk, vilket idag omfattar omkring 15 000 personer från 140 olika länder (2018).

Global Swede-ceremonin riktar sig till utmärkta studenter med hög akademisk nivå i slutet av sin utbildning. Studenten skall vara medborgare i land utanför EU/EES.

Lärosätena gör själva urvalet och nominerar en kandidat till Global Swede enligt följande kriterier:

• Utmärkt sig för innovation, kreativitet och entreprenörskap inom sin akademiska kompetens
  • God ambassadör för sitt lärosäte och för Sverige
  • Har ett brett nätverk och är aktiv på sociala medier
  • Hög social kompetens, motivation och engagemang
  • Goda akademiska resultat
  • Student inom högre utbildning, sista terminen

Mer information om nomineringsförfarandet
Om du känner en student som uppfyller dessa kriterier är du välkommen att skicka in din nominering till lena.pedersen@gu.se senast 5 april.
Nomineringen skall innehålla namn, ett högupplöst foto på den nominerade studenten och en kort motiveringstext till nomineringen på engelska, max 500 tecken inkl. blanksteg.

Tidigare Global Swedes vid Göteborgs universitet

Kort om Global Swede Ceremony

Global Swede är en del av det långsiktiga relationsbyggandet med internationella studenter i Sverige. Arbetet skapar broar av transnationella och multikulturella nätverk som långsiktigt bidrar till svensk handel och gynnar arbetet med att nå framtida lösningar.Det är nionde året i rad som ceremonin genomförs, Göteborgs universitet har medverkat sedan 2012 då Global Swede utvecklades till ett nationellt evenemang.

AV:

Artikeln publicerades först på: medarbetarportalen.gu.se