Marcus Nordlund får Pedagogiskt pris 2017

Nyhet: 2017-12-20

Humanistiska fakultetsstyrelsen har beslutat att tilldela Marcus Nordlund, professor i engelsk litteratur, Pedagogiskt pris 2017.

Flera personer, såväl studenter som kollegor i olika funktioner, har nominerat Marcus Nordlund. I motiveringarna går det bland annat att läsa att han är en oerhört kunnig, engagerad, varm och uttrycksfull lärare, som har den sällsynta förmågan att få ett helt klassrum att glömma allt annat och bara lyssna på honom. Att han får studenterna att känna att de lär i en dialog och hjälper dem att utveckla analytisk skicklighet, ett kritiskt tänkande och kommunikativ förmåga – och att han också får sina kollegor att bli bättre lärare.

Pristagaren ska svara mot minst ett av två kriterier:

- ha utvecklat, och i undervisning med stor framgång genomfört, en innovativ pedagogisk idé

- ha utfört en flerårig synnerligen uppskattad och framgångsrik lärargärning

Marcus Nordlund uppfyller båda kriterierna. Prisutdelningen sker i samband med professorsinstallationen den 25 maj 2018.

AV:

Artikeln publicerades först på: hum.gu.se