Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Nominera till Pam Fredmans pris 2019

  [2019-01-16] Nu är det dags att nominera lärare och forskare vid Göteborgs universitet som gjort värdefulla insatser inom social hållbarhet och det livslånga lärandet. Alla lärare och forskare vid universitetet kan nomineras till Pam Fredmans pris.

 • Seminarieserie vill samla forskare från hela universitet

  [2019-01-09] Alla forskare skriver. Vid sidan av seminarier och konferenser har den akademiska publikationen alltid varit ett självklart sätt att delta i det akademiska samtalet och sprida ny kunskap. Nu ska en ny seminarieserie samla forskare från hela universitetet för att diskutera och undersöka publikationsformer, meriteringssystem, nya publiceringskanaler och mycket mer.

 • Forskare Elisabeth Bladh om det alternativa nobelpriset i litteratur

  [2018-12-10] Idag är det Nobeldagen och vår forskare Elisabeth Bladh i sin forskning kommit in en del på Maryse Condé, författaren som blev tilldelad det alternativa nobelpriset i litteratur i år.

 • Beviljade anslag till språkforskning

  [2018-12-04] 13,7 miljoner kronor från Vetenskapsrådet till forskare inom institutionen för språk och litteraturer

 • Kunglig nederländsk riddarorden till Mona Arfs

  [2018-11-21] Mona Arfs, med bakgrund som prefekt vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik samt som viceprefekt vid institutionen för språk och litteraturer, har erhållit den kungliga nederländska Oranien-Nassauorden för sina utmärkande och mångåriga insatser för att stärka banden mellan svensk och nederländsk kultur.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Institutionen för språk och litteraturer

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Lundgrensgatan 1B

Telefon:
031-786 0000 (vxl)

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2010-02-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://sprak.gu.se/Aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2019-01-20