Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Hur ska vi hantera Kina?

  [2019-09-30] På 30 år har Kina utvecklats från att vara en marginell aktör inom forskning och utveckling till att idag vara en av de mest betydande forskningsnationerna i världen. Men Kina är också en hård diktatur. GU Journalen frågade två experter hur man som forskare och lärare bör förhålla sig till landet.

 • Tusenårigt perspektiv på hållbarhet

  [2019-09-30] Jorden längs med floderna i Amazonas är svart, rik på näring men också på keramik. Här har människor bedrivit jordbruk och levt i bysamhällen i drygt 2 000 år, berättar arkeologen Christian Isendahl. - Tvärtemot vad många tror är alltså Amazonas till stora delar ett kulturlandskap. Detta är bara ett exempel på hur de historiska vetenskaperna, genom att studera relationerna mellan människa och miljö över lång tid, kan bidra till hållbarhetsforskningen.

 • Restplatser - utbytesstudier vårterminen 2020

  [2019-09-16] Humanistiska fakulteten öppnar nu för en ny möjlighet för dig som vill söka utbytesstudier till vårterminen 2020. Sista ansökningsdag är 1 oktober, inklusive uppladdning av nödvändiga dokument.

 • Ny bok visar olika sidor av det växande området ekokritik

  [2019-06-27] Inom ekokritik studeras hur människor i till exempel texter och filmer samspelar med det icke-mänskliga, som djur, växter, hav och sand. Nu kommer en ny antologi om ekokritik där fem medarbetare vid Göteborgs universitet har skrivit varsitt kapitel.

 • Kyrkoslaviska i världsklass

  [2019-06-25] Intresserad av att lära dig fornkyrkoslaviska? I så fall är GU rätt lärosäte att vända sig till. Här finns hela 16 kurser att välja mellan, mer än någon annanstans i hela världen. - Kurserna ges på alla nivåer och lockar studenter från hela Sverige och utlandet, i alla möjliga områden, som arkeologi, historia, religionsvetenskap, slavistik och klassiska språk, berättar Antoaneta Granberg, docent i slaviska språk.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Institutionen för språk och litteraturer

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Lundgrensgatan 1B

Telefon:
031-786 0000 (vxl)

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2010-02-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://sprak.gu.se/Aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2019-10-17