Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Apokalypser och dystopier i populärkulturen

  [2019-12-05] Den nya antologin "Broken Mirrors: Representations of Apocalypses and Dystopias in Popular Culture" beskriver hur apokalypser och dystopier representeras i populärkulturen.

 • Kvinnors sexlust och njutning betonades i den medeltida islamiska världen

  [2019-11-28] Under flera år har Pernilla Myrne letat upp och analyserat en stor mängd erotiska kompendier och sexhandböcker, liksom lesbiska kärleksdikter, religiösa och medicinska källor, från den medeltida islamiska världen. Det har resulterat i en bok som är den första djupgående och omfattande analysen av kvinnlig sexualitet i den tidiga islamiska världen.

 • Morgan Nilsson får fakultetens pedagogiska pris 2019

  [2019-11-25] Morgan Nilsson, universitetslektor vid institutionen för språk och litteraturer, tilldelas Humanistiska fakultetens pedagogiska pris 2019. Han har undervisat på fakulteten i många år - och i många olika språk - men de senaste åren har det nästan bara varit somaliska som gällt.

 • Internationellt forskningsprojekt om bantuspråk får 5,6 miljoner

  [2019-11-05] Projektet "Att ta eller gå sönder ¿ en studie av valensminskande strategier i centraltanzaniska bantuspråk.¿ har beviljats 5,6 miljoner kronor av Vetenskapsrådet. Malin Petzell, forskare i afrikanska språk samt viceprefekt för utbildning på forskarnivå vid institutionen för språk och litteraturer är projektledare.

 • Hur ska vi hantera Kina?

  [2019-09-30] På 30 år har Kina utvecklats från att vara en marginell aktör inom forskning och utveckling till att idag vara en av de mest betydande forskningsnationerna i världen. Men Kina är också en hård diktatur. GU Journalen frågade två experter hur man som forskare och lärare bör förhålla sig till landet.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Institutionen för språk och litteraturer

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Lundgrensgatan 1B

Telefon:
031-786 0000 (vxl)

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2010-02-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://sprak.gu.se/Aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2019-12-07